Szórakozás

Tóth Vera: Megtapasztaltam, milyen, amikor a férfiak úgy szemlélik a külsődet, mint a húspiacon

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Szerinte a tökéletes alakú nők élete nem lehet egyszerű a szexista megjegyzések miatt.

Tóth Vera a Glamour júliusi-augusztusi számában beszélt a testpozitivitásról, melyben a többi között azt is megemlítette, szerinte a világ túl nagy nyomást helyez a nőkre. Az énekesnő úgy véli, 50-60 évvel ezelőtt „teljesen természetes volt, hogy a hollywoodi színésznők önsanyargatással, természetellenes módszerekkel kínozták magukat, csupán azért, hogy megfeleljenek az elvárásoknak”.

Ahogy fogalmaz, most is vannak szakmák, ahol a hímsoviniszta szemlélet megfigyelhető, szerinte ez része az emberek gondolkodásának.

Hálás vagyok a túlsúlyomnak, mert a hangom mellett ez tett sikeressé. Ha változtatni szeretnék, egyedül nekem van jogom hozzá, hogy ezt a döntést meghozzam, olyan tempóban, ahogy én akarom. Nincs senkinek, még a családodnak sem joga, hogy sürgessen ebben a kérdésben. Amikor a gyomorbypassműtét után leadtam harminc kilót, majd önerőből további húsztól is megszabadultam, megtapasztaltam, hogy milyen, amikor másképp néznek rád a férfiak, és úgy szemlélik a külsődet, mint a húspiacon. Nem volt jó érzés, hiányoztak a plusz kilók, a védőburkom. Ekkor rájöttem, a tökéletes alkatú nők élete sem egyszerű a sok szexista megjegyzés közepette. Ezért nem szabad róluk és senkiről sem ítélkezni

– árulta el az énekesnő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik