Szórakozás

Belebetegedett a macska abba, hogy gazdája állandóan otthon van

Pixabay
Pixabay

Aggódva vitte állatorvoshoz macskáját egy angol férfi, ahol kiderült: állatnak pusztán elege lett abból, hogy gazdája egész nap otthon van.

Az angliai Salford Quaysben élő Harry Jones a Mirrornak mesélte el kálváriáját: néhány hete vette észre, hogy a macskája furcsán viselkedik. Hangosan nyávog, kaparja az ajtót, többször a férfi ágyába vizelt és az egyébként kedves, bújós állat láthatóan egyre nyugtalanabb. Gazdája arra gyanakodott, hogy a Helen névre keresztelt kilenchónapos állat fertőzéstől szenvedhet, ezért az állatorvosi ambulanciára sietett vele. Ott kapott egy jó hírt és egy furcsát is: az állatorvos a vizsgálat során megállapította, hogy a macskának fizikailag semmi baja nincs, látszólag teljesen rendben van.

A macska mentális állapota már más kérdés volt, az állatorvos arról érdeklődött a gazdinál, hogy változott-e az utóbbi időben bármi az állat körüli rutin terén. Jones elárulta, hogy fülműtétje miatt néhány hete kénytelen otthon lábadozni, így egész nap a macskával van. Az állatorvos ebben meg is látta a macska nyugtalanságának eredőjét: az állatnak egészen egyszerűen elege lett abból, hogy gazdája állandóan a közelében van, emiatt viselkedett nyugtalanul. Mivel a macskák számára rendkívül fontos a napi rutin, annak felborulása komoly zavart okozhat bennük, így az állatorvos mindössze annyit ajánlott Jonesnak, adjon Helennek egy kis teret, amíg otthon van. A tanács és az információ, miszerint macskája belebetegedett a jelenlétébe 50 fontjába, azaz nagyjából 23 ezer forintjába került az állatorvosnál, emellett arra is sok pénzt költött, hogy különféle nyugtató párologtatókat és eszközöket vegyen a nyűgös macskának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik