Szórakozás

Online kellett letenni az úszásvizsgát egy kínai egyetemen

A koronavírus-járvány miatt volt szükség erre. Az internet most a sanghaji intézményen röhög.

Nevetség tárgyává vált egy sanghaji egyetem, miután a koronavírus-járvány miatt online hirdette meg a kötelező úszásvizsgát – írja az Insider.

Az intézmény azt közölte, hogy azoknak a hallgatóknak, akiknek még hiányzik a vizsga az 50 méteres távon, azt otthonról is letehetik.

Az iskola szerint az a céljuk, hogy a járvány ellenére is biztosítsák, hogy a tesztek lebonyolítása zavartalan legyen.

A hír napvilágra kerülése után több videó is kezdett terjedni, amelyekben az internetezők úgy tesznek, mintha úsznának a szobájukban, a felvételeket több milliószor nézték meg a Weibón.

Az egyik úszást, vagy inkább vergődést itt lehet megnézni.

A South China Morning Post szerint Kína több vezető egyetemén is kötelezték a hallgatókat, hogy tanuljanak meg úszni, mivel ez elengedhetetlen a túléléshez.  A diákoknak ki kellett tölteniük egy elméleti tesztet is, természetesen online.

Emlékezhetünk, Magyarországon két éve Vezsenyi László tanár megpróbálta az online úszásoktatást, a vicces videója nagyon népszerű lett, de később eltiltották a tanítástól.

Vasalódeszkás tornatanár: Ha tudtam volna, hogy ez lesz, bele se megyek
Nem akart sem harcos, sem médiaszereplő lenni Vezsenyi László, aki alig várja, hogy véget érjen a körülötte kialakult felhajtás. Elégtételt nem érez, és egyelőre azt sem tudja, hogy visszamehet-e tanítani szeptembertől.    

Ajánlott videó

Olvasói sztorik