Szórakozás

Videón, ahogy egy szoptató anya megmenti a libáját egy sastól

Csak egy mindennapi eset Kanadából.

Cait Oakley és családja Saanichban (Brit Kolumbia) él, háziállatként két libát és több csirkét tartanak. Az egyik libájuk, Frankie igazi sztár, saját TikTok-oldala is van. Ezen a felületen jelent meg az a videó, ami egy nemrégiben történt, egészen elképesztő pillanatsort mutat be.

A felvételen az látható, amint Oakley – miközben épp a lányát szoptatja – kirohan az udvarra és megmenti a libát egy sas karmai közül.

@frankythegoose We have lost 3 chickens in the last week from what I was told was eagles which I believed hawks were preying on them but watch Frankie (our female goose) get taken. Mama bear mid breast feeding protecting her sweet Frankie. Officially living at a zoo 🦅 #nature #geese #eagle #eagleattack #yyj #victoriabc #eagles #mamabear #geeseofinstagram #eaglesofinstagram #canadasnature #naturechannel ♬ original sound - Mikey

Oakley a videóhoz azt írja, az elmúlt héten három csirkét vesztettek el, feltételezhetően sasok vagy sólymok vitték el őket. Itt azonban látható a támadás is: a ragadozó a nyakánál fogva ragadta meg a ludat. Az anya a kanadai Global Newsnak elmondta: élete legnagyobb rémületét élte át:

Soha nem gondoltam volna, hogy egy sas a nagy, 20 kilós libáinkra fog vadászni.

A kommentelők az egekig magasztalták az anyát, kiemelve a nők speciális képességét a multitaskingra – azaz, hogy egyszerre több, teljesen különböző feladat elvégzése (jelen esetben a szoptatás és a kedvenc háziállat megvédése) sem jelent gondot számukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik