Szórakozás

Kiesett a pilóta: a halálra rémült utasoknak kellett letenniük a hőlégballont

Erico Martins / EyeEm / Getty Images
Erico Martins / EyeEm / Getty Images
A hirtelen megváltozó széljárás okozott vészhelyzetet, a pilóta az első landolási kísérlet közben esett ki a kosárból.

Kényszerleszállást hajtott végre egy hőlégballon a brazíliai Sao Paulo tartományban fekvő Porto Felizben – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A ballon Boituvában szállt fel, a kosarában a pilótával, egy fotóssal és hét utassal. A repülés egy pontján a pilóta hirtelen ereszkedésbe kezdett, és megpróbálta letenni a ballont. A kosár olyan erővel csapódott a földnek, hogy hárman, közöttük a pilóta kizuhantak belőle.

A ballon a maradék hat emberrel emelkedni kezdett. A pilóta egy kötélbe kapaszkodva megpróbált visszamászni a kosárba, de nagyjából öt méterrel a föld felett feladta, elengedte a kötelet és visszazuhant a talajra. A ballon hat halálra rémült emberrel elszállt.

Az utasoknak végül sikerült ereszkedésre bírniuk és letenniük a ballont. A baleset során többen megsérültek, két nő súlyosan, őket kórházban ápolják.

Az ügyben vizsgálat indult. A pilóta azt mondta, a hirtelen megváltozó szélirány miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania. Az utasok viszont nehezményezik, hogy őket erről nem tájékoztatta, az elhibázott landolási kísérletig nem tudták, hogy vészhelyzetben vannak.

A hatóságok elkobozták a ballont és vizsgálják az üzemeltető cég felelősségét. Azt mondják, az időjárási viszonyok miatt nem lett volna szabad aznap felszállni. A cég viszont azzal védekezik, hogy a felszálláskor még bőven repülésre alkalmas volt az idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik