Szórakozás

Befogadtak egy nagy kutyát, az állatorvosok döbbentették le őket, az valami más

Illusztráció, Getty Images
Illusztráció, Getty Images
Nem véletlen volt olyan nagy.

Egy régi családi történetet osztott meg egy nő a Tumblr-oldalán. Anyjának volt egy német juhásza, Cops, aki egy betegségben meghalt. Meggyászolta az anya, majd úgy döntött a párjával, hogy együtt fogadnak örökbe egy másikat.

Így elmentek a Palo Alto Állatmenhelyre. 1987-et írunk, ebben az időben nem volt túl jó hely Palo Alto.

Mikor odaértek a beszámoló anyja elmondta, hogy ő egy nagy kutyát szeretne, mire a menhely alkalmazottjának az arca azonnal felvidult, és azt mondta, van egy nagy kutyájuk, aminek egy tapasztalt gazdira van szüksége, már aznap el is lehet vinni, és még kedvezményt is adnak.

A szülők valahogy nem tartották furcsának az egészet, pláne nem azok után, hogy meglátták a 45 kilós állatot. Azonnal szerelembe estek, és a papírokat aláírva el is vitték. Mazelnek nevezték el, ami a Mazel Tov rövidítéséből jött.

Cops a garázsban élt hat éven át, ott tartották az eledelét is egy műanyag szemetesben, mindenféle probléma nélkül. Mazel azonnal megtanulta kinyitni az ajtókat, és a szemetest is ki tudta nyitni. A legtöbb kutya megugatja a mókusokat, Mazel nem, ő csak leste őket, majd másnap elkapott egyet, és odavitte az anyának. Hallgatott a parancsokra, de láthatóan előbb átgondolta, és csak azután, a tumbleres apját pedig betanította egy hét után, hogy finomságokat adjon neki. A kapuajtót is megtanulta kinyitni, mindig elcsatangolt, de este visszatért vacsorázni.

Az anya soha nem látott ilyen okos kutyát.

Elvitte állatorvoshoz rutinvizsgálatra, akkor derült ki az igazság a kutyáról.

Bement az állatorvos a kivizsgálóba, a fölre ejtette a papírjait és azt mondta:

Honnan a pokolból szerzett egy farkast?

Aztán némi vizsgálódás után kiderült, Mazel egy farkas és egy kutya – vélhetően egy husky – keveréke.

Az anya ennek ellenére úgy döntött, megtartja Mazelt. Két év múlva teherbe esett a Tumblr-ön a történetét megosztó nővel. Mazel azonnal megérezte, és egy nagy gödröt ásott a kertben és folyamatosan vadászta le a mókusokat és vitte az anyához, mintha több fehérjére lenne szüksége.

Miután a nő megszületett, még bent tartották az anyjával éjszakára a kórházban. Az apa viszont hazament egy pólóval, rajta az anya és lánya illatával. Mazel egész éjjel azt szagolta.

Mazel a legagresszívabb anyai lénnyé változott. Játszott velem a pokrócon, étkezés közben a székem alá ült, a kiságyam alatt aludt, és segített megtanulni járni úgy, hogy hagyta, hogy a bundáján lógjak és csoszogjak.

Az állatorvos már korábban is mondta, ha csecsemő lesz a családban legjobb lesz, ha elbúcsúznak Mazeltől.

Dr. Hamada azt hitte, hogy anyám egy őrült, amíg meg nem látott, ahogy Mazel száját kinyitom és beledugom az arcom, hogy a fogait nézhessem. Aztán teljesen feladta, mikor anyám bejelentette, hogy terhes a húgommal.

Mazel végül 19 éves volt, mikor alvás közben örök álomra szenderült a család nagy bánatára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik