Szórakozás

Visszament a Lidl-be áruszállítónak a lottómilliomos

A Covid alatt szükség volt a kamionsofőrökre, a walesi férfi nem tétovázott.

Egy walesi férfi annak ellenére visszament kamionozni, hogy feleségével megütötték a főnyereményt egy lottójátékon – írja a Sun brit bulvárlap.

A Swansea-ben élő Steve Schiltz és felesége 2019-ben nyertek a lottón. Nem is keveset: a Euromillions játékon egymillió fontot (mai értéken: 455 millió forint) vihettek haza.

Aztán beütött a Covid, és az 56 éves, hatgyerekes férfi, aki korábban kamionos volt, kapott egy levelet, amelyben azt kérték, menjen vissza dolgozni. Az ellátási lánc összeomlása miatt minden emberre szükség volt, aki tud teherautót vezetni, Schiltz pedig a legnagyobb örömmel ment vissza segíteni. Úgyhogy kamionra szállt, és járta az országot, szállította az árukat a raktárak és a Lidl-áruházak között.

Példaképe e tekintetben felesége, Lesley volt, aki nyereményük után is folytatta a munkát – igaz, csak heti négy napban – az egészségügy és a szociális gondozás területén.

A pár egyébként sem váltott különösebben fényűző életre a nyeremény után, mindössze egy Maldív-szigeteki nyaralásra fizettek be és egy új családi autót vásároltak, de továbbra is ugyanabban a házban laknak, mint korábban. Igyekeznek hat gyerekük és négy unokájuk pénzügyi jövőjét megalapozni.

A párnak volt még egy gyereke, Theresa, aki tragikusan fiatalon, 16 éves korában elhunyt szívroham következtében. Steve Schiltz szerint lányuk azóta az őrangyaluk, és ő intézte nekik a lottónyereményt is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik