Szórakozás

Vásároljunk tartós élelmiszereket az online szupermarketben! (X)

Ha a világhálón szerzünk be tartós élelmiszereket a hazai szupermarketekben az élelmiszervásárlási élmény gyorsabb és jóval kényelmesebb. Egyre több olyan szolgáltatás létezik, amelyek egyszerűvé és hatékonyabbá teszik az alapvető árucikkek megvásárlását. Ráadásul a pandémia is átírta, illetve megváltoztatta a szokásainkat és kénytelenek voltunk hozzászokni ahhoz, hogy majdnem mindent a világhálóról érjünk el. A nagy kérdés azonban még mindig az, hogy mi mennyibe kerül, azaz megéri-e?

Mire figyeljünk oda vásárlás előtt?

A szupermarketben érdemes alaposan körülnézni, illetve figyelembe venni néhány alapvető szempontot.

Életmód

Furcsa lehet az idejét forintban és fillérekben számolni, de azok számára, akik valóban értékelik az idejüket, az online szolgáltatások kényelme sokkal többet ér, mint az esetlegesen felmerülő többletköltségek.

Vásárlási szokások

Ha úgy találja, hogy a vártnál többet vásárol a szupermarketben, az interneten elérhető bevásárlás jó lehetőség arra, hogy ragaszkodjon a listához, és elkerülje az impulzusvásárlást.

Felmerülő költségek

Egyes kézbesítési szolgáltatások (pl.: a háztól-házig futárszolgálat) külön költséggel járnak, de valójában alacsonyabbak lehetnek, mint az élelmiszerboltba való autózás, lakóhelytől függően. A virtuális szupermarketekben hátrány lehet, hogy mindig megadnak egy limitet, ami alatt nem tudunk rendelni, ugyanakkor, ha többet veszünk úgy megspóroljuk a szállítási díjat. A tartós élelmiszerek minősége pedig ugyanolyan kifogástalan, mint a fizikai boltban és ráadásul mindezt csak egy gombnyomással intézhetjük otthonról.

Egyéb megtakarítások

Ha a szupermarketben a vásárlás többe kerül, van néhány mód a költségek ellensúlyozására. A jutalmakat, vagy pontokat adó hitelkártya megadhatja azt a pluszt, amelyre szüksége van ahhoz, hogy hatékonyabb  módra váltson.

Milyen tartós élelmiszereket kínál az online szupermarket?

A közkedvelt tartós élelmiszerek (pl.: alapvető árucikkek, üdítő italok, kávék és teák vagy alkoholos italok, édes és sós snackek hatalmas választéka) mellett a webáruházak igen széles és változatos termékpalettával rendelkeznek: drogéria, állattartás, különböző ajándékötletek és az egyre több helyen már elérhető vény nélkül kapható gyógyszerek. Vannak olyan webshopok is, ahol komplett ebéd vagy vacsoramenüt szerezhetünk be alkalmazkodva az ünnepek kínálatához vagy egy jeles alkalomhoz. A jelszó „mindent korrekt áron és egy helyen!”

Fókuszban a biztonság

A digitális platformokon nagy tömegek miatt a kibertolvajok szintén kihasználják ezeket az időpontokat csalásra és bűncselekmények elkövetésére. Éppen ezért a vásárlóknak meg kell tanulniuk felismerni a biztonságos webhelyet, és lehetőség szerint kerüljük el a digitális csalásokat. A biztonsági tanúsítvány a fő eszköz, amellyel megtudhatja, hogy biztonságos webhelyen böngészik-e. Ez egy kis „zár”, amely az URL bal oldalán található aktiválva pedig fekete, zöld vagy kék. Ha rákattint, megjelenik egy ablak, ahol megerősíti, hogy a böngészés biztonságos. A tiltott vagy lopások végrehajtására létrehozott oldalak zárolása nem aktív. Segítségünkre lehetnek a különböző vírusírtók is, amelyek eleve kiszűrik vagy meggátolják az adathalász oldalakat.

Egy másik fontos szempont, hogy ne vásároljon nyílt (jelszó nélküli) Wi-Fi-hálózatokon vagy nem biztonságos internetkapcsolatokon, például bevásárlóközpontból, parkból vagy egyéb összeköttetésen keresztül, mivel ezek könnyen elérhetők a hackerek számára.

TIPP: A közösségi oldalak segítségével megtalálhatja az egyes szupermarketek hivatalos weboldalát. Itt célszerű elolvasni a kommenteket, ebből szintén sokat tanulhatunk mielőtt nekilátunk a tartós élelmiszerek megvételéhez.

Konklúzió

Ahogy az online ételkiszállítási  verseny folyamatosan növekszik, egyre gyorsabbá és egyszerűbbé válik az interneten elérhető szupermarketekben történő vásárlás. Azonban a fentiek figyelembevételével kockázatok nélkül vehetjük meg a számunkra leginkább szükséges tartós élelmiszereket és egyéb termékeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik