Szórakozás

Brazil orvosok azt állítják, megtalálták a világ legidősebb emberét

Maria Gomes dos Reis 121 éve ugyanabban a faluban él.

A brazil tisztviselők úgy vélik, hogy megtalálták a világ legidősebb élő emberét – írja a Daily Mail a G1 riportja alapján. Az asszony korára akkor derült fény, amikor egy orvoscsoport érkezett hozzá a napokban.

Maria Gomes dos Reis születési anyakönyvi kivonata szerint 1900. június 16-án született Bom Jesus da Lapa faluban, és a mai napig ott él.

Gyermeki már meghaltak, jelenleg unokájával él. Célia Gomesszal elmondta, hogy a nagymamája nyolc évvel ezelőttig elég aktív volt, főzött, mosott, misére járt, ma viszont már unokája és dédunokái segítségére szorul.

Még mindig sok mindennel tisztában van. Beszél hozzánk, de néha sajnos elfelejti, ki is ő

– mondta dédunokája, Vitória Gomes.

Dos Reisnek egyébként 13 dédunokája és hat ükunokája van, akik közül az egyik gyereket vár, így hamarosan ötgenerációsra bővülhet a család.

A BMDTVOeste riportot is közölt az asszonyról.

A Guinness-rekordok könyve jelenleg a 118 éves francia apácát, Lucile Randont ismeri el a világ legidősebb élő emberének, miután a 119 éves, japán Kane Tanaka április 19-én meghalt.

Ahhoz, hogy Maria Gomes dos Reis bekerüljön a könyvbe, nagyjából 800 dollárt (kb. 285 ezer forint) kellene fizetnie a Guinessnek, illetve csatolnia kell az életkorát igazoló dokumentumokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik