Szórakozás

10 év börtönt kaphat, mert a tengerbe rúgott egy macskát

A férfi akár 19 millió forintnak megfelelő bírságot is fizethet.

A görög rendőrség letartóztatott egy férfit, aki berúgott egy macskát a tengerbe, amikor Evia szigetén ebédelt egy étteremben – írja a Metro.

Az esetről készült felvételt a közösségi médiában is megosztották.

A videóban látható, hogy három ember üldögél tengerparti étteremben, amikor két macska közeledik feléjük. A társaság egyik tagja megpróbálja egy hallal a vízpartra csábítani az egyik macskát, később viszont egy jó nagyot belerúg.

A felvételt sokan megosztották a közösségi médiában, a rendőrség pedig hamar letartóztatta férfit.

A hatóság közleményben ítélte el a férfi tettét, közölték, hogy az állatok elleni erőszak elfogadhatatlan, egyben megköszönték a segítséget, hogy jelezték nekik az esetet.

A törvények szerint a férfi akár 10 év börtönt is kaphat, emellett akár 50 000 eurós (kb. 19 millió forint) pénzbírságot is kaphat.

A macskának egyébként nem lett komolyabb baja az eset után.

Görögország 2020-ban fogadták el azt a törvényt, amely minimum egy, de akár tízéves börtönbüntetéssel és tetemes bírsággal is sújtaná az állatkínzókat.

A The Guardian szerint Görögországban él az egyik legnagyobb kóbor kutya- és macskapopuláció a világon, az állatvédők becslése szerint csak Athénban több millió utcai macska és kutya szaladgál az utcákon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik