Szórakozás

Járai Máté: Az érettségi számomra egy rémálom volt, megbuktam a matematika írásbelin

Pedig a felesége is próbált súgni neki.

Hétfőn megkezdődött a 2022-es érettségi, aminek kapcsán Járai Máté a Fókusz stábjának elárulta, hogy rémálomként emlékszik vissza a saját vizsgáira, mert bár a humán tárgyakból ötöst kapott, a matek írásbeli kifogott rajta 1997-ben.

Az érettségi számomra egy rémálom volt, de azért, mert a reál tárgyakból annyira rossz voltam, és miután a matematika sajnos kötelező tantárgy, muszáj belőle leérettségizni. Egy ideig abban bíztam, hogy meglesz az írásbeli, és az még mindig kevésbé kínos, mint szóbelizni. De hát én megbuktam az írásbelin

– emlékezett vissza a színész, akinek akkoriban a terem másik oldaláról Járai (pontosabban akkor még Munkácsi) Kíra is megpróbált súgni.

Mint mondja, a tanári kar voltaképpen „átrugdosta” őt a szóbeli vizsgán, időnként még az érettségi elnök cuccait is lelökdösték az asztalról, hogy amíg lehajol értük, odasúghassanak pár gondolatot Járainak. A mesterkedésük végül bejött, a színészt viszont a mai napig kísérti a kínos jelenet.

Még a mai napig van, hogy azzal álmodom, hogy ott ülök kint és nem tudom

– magyarázta, hozzátéve, hogy amíg történelemből szerinte ma is le tudná tenni az érettségit, matekból esélytelennek látja magát az elégségesre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik