Szórakozás

Az interneten látta meg, hogy kihagyták a lottónyereményből

Getty Images (illusztráció)
Getty Images (illusztráció)
Tizenhat exkollégáját perli a kanadai pizzafutár.

Egy kanadai férfi tizenhat barátját perelte be. Évekig együtt lottóztak.

Az Windsorban (Ontario állam) élő Philip Tsotsos egy autóalkatrész-kereskedésben dolgozott, ott indították el munkatársaival a közös lottós csoportot. Később otthagyta a céget, és felcsapott pizzafutárnak, de exkollégáival továbbra is együtt vásárolták meg a szelvényeket.

Régi barátaival gyakran találkozott, pizzát is kiszállított nekik – így tett 2021-ben egy októberi napon is. Pénzt nem fogadott el az ételért. Még ugyanazon a napon nézegette a közösségi oldalakat, és meglátott egy fotót: a képen egyik volt kollégája egymillió kanadai dolláros (280 millió forint) lottónyereményt jelző „csekket” tart a kezében, a feliraton az látható, hogy egy tizenhat fős csoport nyerte az összeget.

Philip Tsotsos lett volna a tizenhetedik.

A férfit azért hagyták ki az osztozkodás során, mert a közösbe bedobott pénzek tekintetében 30 dollár mínuszban volt – a tartozása miatt a többiek úgy döntöttek, Tsotsos nem kaphatja meg a részét a nyereményből. Így a tizenhatok fejenként 62500 dollárt (17,4 millió) tehettek zsebre, ha barátjukat is bevették volna a buliba, akkor „csak” 58800 dollár ütötte volna a markukat.

A pizzafutár a bíróságra vitte az ügyet. Azt mondja, korábban is előfordult már, hogy nem mindig fizették ki azonnal a szelvényeket, de a közös lottózás hitelrendszerben működött, és ő soha nem mulasztotta el kifizetni a tartozásait.

Bizonyítékként üzenetváltásokat is fel tud mutatni: a csoport szervezője sms-ben közölte vele, hogy a 30 dollárt ki kell fizetnie, és további 10 dollárt hozzátennie, hogy a csoportban maradhasson. Tsotsos azt válaszolta, hogy még azon a héten kifizeti a 40 dollárt, majd pedig azt írta hogy „vagy csak vegyük ki a nyereményünkből, ha úgy alakul”. A szervező azzal viccelt válaszában, hogy magas kamatot számít fel.

Tsotsos azt mondja, „szarul esik” neki, amit tettek vele:

Az álmaik valóra váltak. Miért kell ellopniuk az én álmaimat?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik