Szórakozás

Amal Clooney: Ukrajna ma egy mészárszék Európa szívében

Leon Neal / Getty Images
Leon Neal / Getty Images
George Clooney felesége az ENSZ gyűlésén mondott beszédet.

Már több mint két hónapja tart az orosz-ukrán háború, miután Vlagyimir Putyin elnök utasítására Oroszország teljes körű támadást indított Ukrajna ellen február 24-én. A háború eseményeit élőben követjük a 24.hu-n.

Kapcsolódó

Amal Clooney emberi jogi ügyvéd a minap az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának gyűlésén szólalt fel. Beszédében elmondta, hogy folyamatosan olvassa a híreket a háborút illetően, és nem tudja, hogyan is dolgozhatná fel azt, amiről nap mint nap értesül.

Ukrajna ma egy mészárszék Európa szívében. Putyin agresszív háborúja felháborító (…) Lehetséges, hogy gyerekek ezreit deportálják erőszakkal Oroszországba? Lehetséges, hogy kamaszlányokat erőszakolnak meg az utcán a családjuk és a szomszédjaik szeme láttára? Az az épület, amelyben gyerekek voltak, tényleg le lett bombázva? És a civileket Mariupolban tényleg szisztematikusan halálra éheztetik és kínozzák? Sajnálatos módon a válasz igen

– mondta George Clooney felesége, aki jelenleg oszlopos tagja egy olyan csoportnak, ami jogi tanácsokkal látja el Ukrajnát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik