Szórakozás

Pénzzel teli széfet mágneshorgászott a tini – megkereste a tulajdonost, hogy visszaadhassa

Készpénz, iratok és lejárt hitelkártyák is voltak abban a kisméretű széfben, melyet márciusban, mágneshorgászat közben húzott partra egy tizenöt éves fiú és az ötvenkét éves apja az angliai Lincolnshireben. Becsületes megtalálók voltak, ezért felkutatták a tulajdonost és visszaadták neki a több mint húsz éve ellopott értékeit.

A mágneshorgászat viszonylag új, az elmúlt néhány évben egyre inkább terjedő hobbi. A lényege, hogy a horgászok hosszú kötelekre kötött, erős mágneseket dobálnak folyók, tavak vizébe, és kihúzzák, ami rájuk tapadt.

Nem mindig ragadnak izgalmas tárgyak a mágnesre, de az is előfordulhat, hogy valaki egy komplett széfet fog ki, mint a tizenöt éves George Tindale és ötvenkét éves apja, Kevin a lincolnshirei Granthamben – írja egy helyi lap.

A páros feszítővassal nyitotta fel a széfet, melyben többek között 2500 ausztrál dollárnyi (jelenlegi árfolyamon valamivel több mint egymillió forintnyi) készpénzt, pénztárcákat és irattartókat találtak. A tárcákban lévő, 2004-ben lejárt bankkártyákon szereplő név alapján George és Kevin megkeresték a széf egykori tulajdonosát, egy Rob Everett nevű üzletembert.

Kiderült, hogy a széfet egy 2000-ben történt irodai betörés során vitték el. Az elkövető, egy kamaszfiú volt, aki gyorsan lebukott, mert a helyszínen felejtette a sapkáját, amibe bele volt hímezve a neve. Az ellopott tárgyak egy része azonban soha sem került elő.

Everett meglepődött és meghatódott, amikor George és Kevin beállítottak hozzá az egykori széfjével és annak teljes tartalmával. Lenyűgözte, hogy a fiú és az apja mennyire becsületesek, és vették a fáradtságot, hogy megkeressék őt. A férfi jutalmat adott George-nak, és munkát ajánlott neki a cégénél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik