Szórakozás

Ötmillió dolláros kártérítést kaptak, mert túl sok golflabda találta el a házukat

Bastun / Getty Images
Bastun / Getty Images
„Azt hittük, hogy házat veszünk, kilátással egy golfpályára, nem pedig házat, amelyik a golfpálya része” - mondja a massachusettsi Tenczar házaspár. Erik és Athina 2017-ben vették meg a házukat, ahol nyugodt, kellemes életet terveztek, de hamar kiderült, egy rémálomba csöppentek.

Közel ötmillió dollár (több mint 1,7 milliárd forint) kártérítést ítélt meg a bíróság egy a massachusettsi házaspárnak, miután a szomszédjukban működő golfklub kevésbé tehetséges játékosainak labdái ellehetetlenítették az életüket – írja az NBC News.

Erik és Athena Tenczar 2017-ben, 750 ezer dollárért (kb. 261 millió forintért) vették meg a Bostontól mintegy 65 kilométerre fekvő Indian Pond Country Club szomszédságában álló házukat. Békés, nyugodt, természetközeli életre vágytak, ám hamarosan záporozni kezdtek rájuk az eltéved golflabdák.

Miután a ház több ablaka is betört, és egy alkalommal a házaspár egyik kislánya halálra rémült, egy a szobája csukott ablakán berepülő labdától, Tenczarék rendőrségi feljelentést tettek, majd kártérítésre perelték a házuk kivitelezőjét és a golfpálya üzemeltetőjét is. Azt mondták, ha tudták volna, hogy ennyi gondot okoz a pálya szomszédságában élni, eszükbe sem jutott volna megvenni a házat.

A házaspár a kivitilező céggel peren kívül egyezett meg, így a Country Club maradt az egyetlen alperes. A bíróság szerint a golfklub semmit sem tett, hogy megóvja a családot az áttévedő labdáktól, ezért 4,93 millió dollár kártérítést kell fizetniük.

A Country Club elismeri a felelősségét, de a kártérítés összegét túl magasnak tartja, ezért fellebbezett. A golfpályát közben kissé módosították, így Tenczaréknak a jövőben, várhatóan sokkal kevesebb problémájuk lesz az eltévedt labdák miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik