Szórakozás

Fáklyaméretű spanglit tekert 4/20 alkalmából egy londoni srác – Videó

Jacob Phillips / Twitter
Jacob Phillips / Twitter
Hosszú évek óta különleges nap április huszadika a londoni Hyde Parkban. Minden évben ezrek gyűlnek ott össze, hogy egy fesztivál keretein belül a marihuána legalizálásáért demonstráljanak.

Április huszadika a marihuána félhivatalos világnapja. Miért pont 4/20? Ahogy arról korábban írtunk, a dátum eredete homályos, de sokféle legenda terjeng róla.

A lényeg, hogy aznap világszerte ünnepelnek a füvesek, Londonban például hosszú ideje, minden évben minifesztivált rendeznek a Hyde Parkban, ahol a résztvevők a marihuána legalizálásáért tüntetnek, miközben rengeteget fogyasztanak a kábítószerből.

Bár az Egyesült Királyságban a marihuána illegális kábítószernek számít (2004 óta a „C” kategóriába sorolják, vagyis nagyon enyhén büntetik) április 20-án, a Hyde Parkban a rendőrök félrenéznek, vagyis gyakorlatilag mindenki szabadon szívhat.

Az idei fesztiválon készült az a videó, melyen egy srác a hatalmas füves cigijével büszkélkedik. Azt mondja a gigaspangli száz grammnyi tiszta marihuánából készült, dohány egyáltalán nincs benne. Hat órába került megőrölni a cigihez a füvet, ami összesen 650-700 fontba (288-310 ezer forintba) került, de a költségeken ketten osztoztak – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik