Szórakozás

Szőke Zoltán: Kiélvezem, hogy a nap végén hazamehetek a tanyámra

Life TV
Life TV
Három évig hezitált, hogy ott hagyja-e a Barátok köztöt, ma már nem hiányzik neki a rivaldafény.

Szőke Zoltán több mint két évtizeden át alakította a Barátok közt egyik kulcsfiguráját, Berényi Miklóst. A színész a Sláger KULT című műsorban elmondta, hogy a karakter egy idő után már nem tartogatott számára kihívásokat, miután pedig ezt felismerte, három évig vívódott magában, hogy beadja-e a felmondását. Úgy érezte, hogy amíg ő 21 év alatt változott és fejlődött, Berényi Miklósról ez már nem volt elmondható, szerinte a karakter ugyanazokat a köröket futotta újra és újra.

Elgondolkodtam, hogy ez a szerep, engem, mint Szőke Zoltánt, milyen emberré tesz. Egyre távolabb éreztem magamtól ezt a karaktert. Az első ilyen gondolattól a döntés meghozataláig nagyjából három év telt, mire megléptem a dolgot és aláírtam a felmondásom

– magyarázta.

A színész jelenleg az erdőkertesi művelődési házat igazgatja. Mint mondja, a megkeresései mostanra lemorzsolódtak, legtöbbjük ugyanis összeegyeztethetetlen a jelenlegi munkájával, amit nagyon élvez.

Minden erőmmel azon vagyok, hogy a művelődési ház működését jobbá tegyem, mellette pedig kiélvezem, hogy a nap végén hazamehetek a tanyámra. Élvezem a békét, a madárcsicsergést, ami körülvesz és amiben benne vagyok most.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik