Szórakozás

Két pénisszel született egy kisfiú Brazíliában, a nagyobbikat távolították el az orvosok

Getty Images
Getty Images
Egy a hatmillióhoz az esélye, hogy egy fiú baba egynél több hímtaggal születik.

Ritka születési rendellenesség miatt két pénisszel született egy kisifiú Sao Paulóban – írja a Daily Mail. Az orvosok azt tervezték, hogy a kisebbik hímtagot vágják le, de változtatniuk kellett.

A gyerek anyja elmondta, hogy kétéves fia nem tud pisilni a nagyobbik nemi szervével. Az orvosok megvizsgálták a gyereket, és kiderült, hogy a fiú húgycsöve túl szűk volt, ezért nem tudta átereszteni a vizeletet, így a nagyobbik hímtagot távolították el.

A sebészek nyilatkoztak a Journal of Pediatric Urology című lapnak, ahol meséltek a beavatkozásról, de azt nem mondták el, hogy miért csak két év után műtötték meg a fiút, és azt sem részletezték, hogy a két nemi szerv pontosan mekkora volt.

Az orvosok elmondták, hogy a két péniszűséget, azaz a diphaliát eddig mindössze nagyjából 100 alkalommal regisztrálták a történelemben. Az első ismert eset 1609-ből származik.

A szakértők becslése szerint az állapot hatmillió kisfiú közül egyet érinthet.

Korábban szintén a Daily Mail számolt be egy üzbég kisfiú esetéről, aki két teljesen „működőképes” pénisszel született. Neki is, ahogy a brazil kisfiúnak, két herezacskója volt.

Tavaly megszületett az első baba, akinek három nemi szerve volt (triphalia), a kisfiú Irakban látta meg a napvilágot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik