Szórakozás

ÉLETRE SZÓLÓ TANULSÁGOK A PÓKERBŐL (X)

Az életben jó és rossz napok váltják egymást, de minden új nap egyben új lehetőséget is kínál a tanulásra, és önmagunk fejlesztésére.

Néha a napi ügyintézés és rohangálás során tanulunk valami újat. Máskor éppen a pókerből szűrünk le értékes életre szóló tanulságokat.

A póker számos okból az élet igazi tükörképe. Először is, ez egy olyan játék, amelybe igazi érzelmeket fektetünk bele, és a pókerjátékhoz a fejünkre és a megérzéseinkre is szükségünk van. 

A pókernek számtalan pozitív hatása van az életünkre, de nagyon résen kell lennünk, ha igazi életre szóló tanulságokra szeretnénk szert tenni.

Mi a hasonlóság a póker és a való élet között?
Az élet a kockázatokról és jutalmakról szól. Amikor kockáztatunk, vagy elnyerjük, vagy elveszítjük a kitűzött jutalmat.

A póker ugyanezt az analógiát követi: itt is kockáztatunk és nyerünk, vagy éppen veszítünk, amelynek feldolgozása éppen olyan nehéz lehet a játékban, mint a való életben.

A győzelem érdekében a játékosoknak olyan készségeket kell kifejleszteniük, mint például a fizikai és mentális kitartás, illetve a megfigyelőkészség, hasonlóképpen az élethez, ahol bizonyos készségek elengedhetetlenek az életben maradáshoz.

Életre szóló tanulságok a pókerből
Az életben is kapunk lapokat, csakúgy, mint egy pókerjátékban. A lényeg, hogy ezekből a leosztott lapokból a lehető legjobbat hozzuk ki.

Az életben nem mi döntünk arról, hogy kik legyenek a szüleink, illetve a családunk, mint ahogy arról sem, hol és milyen környezetbe születünk bele. Azonban ezek az élet által osztott lapok azok, melyek számtalan módon hatnak ránk és formálják életünket, jellemünket.

Az élet az alapján jutalmaz meg minket, hogy hogyan bánunk a leosztott lapjainkkal. Az, hogy hogyan játszunk ezekkel a lapokkal, határozza meg, milyen sikereink lesznek az életben – csakúgy, mint a pókerben.

Íme, néhány életre szóló tanulság, amit a pókerből tanulhatunk:

Az élet nem fair
Az életet nem úgy tervezték, hogy igazságos legyen. Van, akik a legjobb lapokat kapják, míg másoknak gyengébb lapokkal kell játszaniuk. Sőt, még ha kiváló lapokat kapunk is, egyetlen rossz mozdulat, és elveszíthetünk mindent.

Az életnek meg vannak a maga szabályai, de hiába tartjuk be őket, az nem jelenti azt, hogy biztosan sikeresek leszünk. Ugyanígy van a pókerben: a szabályok egyszerű betartása nem garancia a győzelemre!

Ellenben amit az életben és a pókerben is megtehetünk az az, hogy az irányításunk alatt álló dolgokra koncentrálunk. Mindent nem tudunk befolyásolni, mert ez idő-és energiaveszteséget okozna számunkra.

Védje meg magát
Vessen egy pillantást az életére: Ön élete filmjének főszereplője! A pókerben is Ön a legfontosabb játékos, lapjai pedig értékes kincsek.

Bíznia kell magában és a megérzéseiben, és ne vállaljon olyan kockázatot, amelyet nem bír el. Mindig tartsa szem előtt a biztonságot!

Tanuljon a hibáiból!

Tévedni emberi dolog. Éppen ezért, ne elkerülni próbáljuk, hanem tanuljunk belőle, hogy ne kövessük el ugyanazt a hibát kétszer.

Ha a pókerben próbálja meg elkerülni a hibákat, akkor könnyen mindent elveszíthet!

Legyen türelmes
Néha csak sodródnunk kell az árral ahhoz, hogy nyertes pozícióba kerüljünk. Ám olyan napok is vannak, amikor mindent megteszünk a siker érdekében, mégis úgy tűnik, hogy a hullámok összecsapnak a fejünk felett.

Ilyenkor nem kell azonnal bedobnunk a lapjainkat és feladnunk a játékot, hanem ki kell tartanunk, amíg a szerencse csillaga ismét mellénk nem pártol.

Tudja mikor kell abbahagyni
A nyerés és a vesztés szintén az élet szerves részét képezik. Egyszer fent, egyszer lent – pontosan így van ez a pókerben is!

Néhány vállalkozás akkor bizonyul veszteségesnek, amikor már nyakig benne vagyunk. Ilyen esetekben tudnunk kell, mikor kell kiszállni és megrázni magunkat, hogy később újult erővel vághassunk újra bele.

Konklúzió
A póker önfegyelemre és arra tanít minket, hogyan hozzuk ki a legtöbbet a kockázatvállalásból.  Az élet olyan, mint egy pókerjátszma – ha tanulunk belőle, akkor többet fogunk nyerni és kevesebbet veszíteni!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik