Szórakozás

Háromméteres, vemhes pörölycápa hevert a parton, Floridában

Local10 News
Local10 News
Hatalmas cápatetemet találtak strandolók április 6-án a floridai Fort Lauderdale-ben fekvő Pompano Beachen. Az elhullott ragadozó vemhes volt, meg nem született ivadékokat szedtek ki belőle a kutatók.

Egyszerre volt lenyűgöző és elborzasztó látvány – mesélték azok a korai strandolók, akik április 6-án, reggel egy pörölycápa tetemét fedezték fel egy floridai tengerparton. A 3,3 méteres, nagyjából 230 kiló súlyú ragadozót egy targonca segítségével szállították el egy cápakutató szervezet munkatársai – írja a CNN.

Hannah Medd, cápakutató azt mondja, a partra sodródott tetemen talált nyomok alapján valószínű, hogy a ragadozó halálát horgászok okozták. A pörölycápák különösen érzékenyek arra, ha kifogják őket. Hiába engedik őket vissza a vízbe a horgászok, az átélt stressz a ragadozók halálához vezethet.

Az óceán ökológiai körforgásában fontos szerepet játszó pörölycápa védett faj, ezért a horgászata tiltott Floridában. A horgászok mégis nagyon szeretnek rájuk vadászni, mert nagyon küzdenek, így a kifogásuk igazi kihívást jelent.

Medd hozzáteszi, a mostanihoz hasonló esetek ritkák, évente legfeljebb négyhez riasztják őket, de ha az emberek továbbra is szeretnének szép és egészséges tengerpartokat, fel kellene hagyniuk a cápahorgászattal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik