Szórakozás

Közel 13 ezer panaszt nyújtott be 2021-ben egyetlen ember a Dublini reptérrel szemben

Artur Widak / NurPhoto via Getty Images
Artur Widak / NurPhoto via Getty Images
Ez átlagosan napi 34 panaszt jelent, szóval a notórius bejelentőnek óránként több panaszt is kellett tennie.

Azt gondolhatná az ember, hogy a kifejezetten hangos nagy nemzetközi repülőterek által kibocsátott zajjal kapcsolatos bejelentések több, a repülőtér környékén élő embertől származnak. Viszont nem ez a helyzet az ír fővárosban,

2021-ben ugyanis a Dublin repülőterének zajával kapcsolatos panaszok 90 százaléka, egészen pontosan 12 272 bejelentés egyetlen embertől származott.

A LADbible azt írja, egy notórius panasztevőnek egyenesen az életcéljává vált, hogy bejelentéseket tegyen a repülőtér zajszintje miatt, és a légikikötő üzemeltetőinek tájékoztatása szerint naponta átlagosan 34 bejelentést tett.

Egyébként a 2020-as rekordpanasztevő is ugyanez a személy volt, de ekkor csak nagyjából feleennyi, egészen pontosan 6227 panaszt tett.

A Dublin északnyugati részén fekvő Ongarban élő ismeretlen panaszos egy személyben felelős a reptér üzemeltetőihez befutó, zajjal kapcsolatos bejelentések számának drámai növekedéséért – írja az Independent ír kiadása.

A panaszos megjelenése előtt évente körülbelül 1500 zajjal kapcsolatos bejelentést kapott a repülőteret üzemeltető cég – tavaly azonban már összesen 13 569 ilyen panaszt kaptak. A notórius bejelentő panaszai nélkül viszont a panaszok száma 1296-ra csökkenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik