Szórakozás

Egy válóperes ügyvéd elárulta, melyik az az öt szakma, melynek képviselőitől a legrosszabb elválni

A tapasztalt amerikai ügyvédnő a nők és a férfiak számára is külön-külön elkészítette ezt a listát.

A TikTokot csak Jettiegirl28 felhasználónévvel használó – az Insider által Katherine Leonardként beazonosított – amerikai válóperes ügyvéd az egyik új videójában elárulta: tapasztalatai alapján melyik az az öt szakma, amit egy nőnek a párválasztáskor kerülnie kell, ha azt is figyelembe akarja venni, hogy a kiválasztott hogyan viselkedne, ha a kapcsolat egy lehetséges esküvő után zátonyra futna, és válásra kerülne sor.

„Végignéztem a pályafutásom legnehezebb ügyeit, és megdöbbentő módon sok esetben ebben az öt szakmában dolgozó férfiakról volt szó” – vezette fel a listát egy erről szóló tanulmány felemlegetése után a videóban, melyet pár nap alatt több mint másfél millió alkalommal játszottak le. Majd anélkül, hogy sorrendbe rakná őket, a listát is elmondta.

@jettiegirl28 local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage ♬ original sound - KK

Az évtizedes tapasztalattal rendelkező ügyvédnő szerint a kerülendő szakmák a következők:

  • tűzoltó,
  • rendőr,
  • katona,
  • sebész,
  • pilóta.

A felsorolás után természetesen azt is hozzáteszi, hogy nem minden ezekben a szakmákban dolgozó férfi esik bele ebbe a trendbe. Általánosságban azonban azt vette észre, hogy az ilyen szakmákban dolgozó férfiak „nárcisztikusabbak” és „irányítóbbak”.

Hajlamosak sokkal nehezebben kezelni a válást. Ők egyfajta »felperzselni a földet, hogy merészelsz kihívni engem« típusú megközelítéssel állnak hozzá a pereskedéshez

– írta le szakmai tapasztalatait Leonard.

Ha megnézzük ezeket a szakmákat, mi a közös bennük? Ők a szakmájuk istenei, igaz? Ha rendőr vagy, akkor fegyverrel járkálsz. Fegyverrel járkálsz, tekintéllyel. Ha sebész vagy, akkor a kórházban járkálsz – mindenki felnéz rád, te vagy a főnök, mindenki tisztelettel bánik veled. Aztán hazajössz, és hirtelen valaki megkér, hogy vidd ki a szemetet. Azt hiszem, ez egy nehéz átmenet

– szólt az ügyvédnő okfejtése.

A kommentelők kérésére később a videó férfiaknak szóló párját is elkészítette a 13 évnyi, 60 ügyet felölelő tapasztalattal rendelkező ügyvédnő, ugyanakkor ezen a listán csak egyetlen tétel szerepelt: a gyerekeikkel otthonmaradó anyáké.

Az első videó után egy nappal feltöltött második klipnek – melyben az ügyvédnő azt is elmondta, hogy az elsőként felsorolt öt szakma női képviselőivel kapcsolatban nem vett észre hasonló tendenciát (és hasonló kutatási eredményről sem tud) – sokkal nagyobb lett a visszhangja, mint az elsőnek, hiszen eddig 3 millió alkalommal játszották le.

A téma kényessége miatt zavarban lévő ügyvédnő egyébként így magyarázta a dolgot:

Amikor egy otthonmaradó anyuka elválik, megbénul a félelemtől, és jogosan, mert az egész élete megváltozik. (…) Sok mindent nem tudnak anyagilag arról, hogy mi történik, ezért hajlamosak homokba dugni a fejüket, és húzni az időt.

@jettiegirl28 I think I just started a nuclear war #divorce #divorcetok #BigComfy #EasyWithAdobeExpress ♬ original sound - KK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik