Szórakozás

Menekülni kezdett a rendőrök elől a vezető nélküli autó

Még San Franciscoban, a Szilícium-völgy közvetlen szomszédjában sem számít mindennaposnak egy olyan jelenet, amilyen egy Brad nevű srác osztott meg videót az Instagramon.

A rendőrség azért próbált megállítani április elején, San Franciscoban egy teljesen önállóan közlekedő, vezető nélküli autót, mert bár este volt, nem világítottak a jármű fényszórói – írja az Ars Technica.

Az önvezető autó a rendőrautó jelzésére félre is húzódott, de miközben a kiszálló a rendőr a fejét vakargatva nézte, hogy a kocsiban nem ül senki, a robotpilóta hirtelen gázt adott, és elhajtott. Szerencsére nem ment messzire, néhány méterrel arrébb megállt és megadta magát a nyomába eredő rendőröknek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

B-RadAbroad (@b.rad916) által megosztott bejegyzés

Az autó az önvezető rendszereket fejlesztő Cruise egyik járműve volt. A cég szóvivője közölte, hogy az automatika természetesen nem akart kereket oldani, csak átállt egy biztonságosabb helyre. Hozzátette, a cég nem kapott bírságot az incidens miatt. Már vizsgálják, miért nem kapcsoltak be a kocsi fényszórói és amint rájönnek, azonnal javítják a hibát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik