Szórakozás

A maszturbálás fontosságáról tanulhatnak a 10 éves diákok New Jersey iskoláiban

Klaus Vedfelt / Getty Images (illusztráció)
Klaus Vedfelt / Getty Images (illusztráció)
Az állam még elfogadás előtt álló mintatanterv egyik óravázlata úgy fogalmaz a maszturbálásról, hogy az a pubertáskori stressz levezetésének egészséges módja, és a tanulókat is arra bátorítja, hogy ha úgy érzik, nyugodtan nyúljanak magukhoz naponta akár többször is.

A New Jersey-i ötödikeseket arra taníthatják, hogy a maszturbáció egészséges, és nem baj, ha feszültséglevezetésképp akár többször is magához nyúl az ember egy nap. Valamint arra, hogy a pubertásblokkoló gyógyszerek szedése elfogadható módja a kamaszkor „kezelésének” – írja a Daily Mail.

A mintatanterv először a Fox News által bemutatott legújabb tervezete belekerült a New Jersey-i Oktatási Tanács által elfogadott egészségügyi és szexuális nevelési tantervbe, de még az egyes iskolai körzeteknek felül kell vizsgálnia a szöveget, mielőtt végleg elfogadják.

Az egyik ötödikeseknek szánt, Minden a hormonokról szól című óravázlatban egy rövid animációs videó megtekintése is szerepel.

Ha úgy érzed, több időt szeretnél arra, hogy felfedezd, hogyan érzel a nemeddel kapcsolatban, mielőtt a tested elkezd változni, fontos, hogy beszélj egy szülővel, tanácsadóval, terapeutával vagy orvossal a nemeddel kapcsolatos érzéseidről. (…) Némi beszélgetés és tanácsadás után endokrinológushoz irányíthatnak. Az endokrinológusok a hormonokra specializálódtak, és ők írják fel a legnagyobb valószínűséggel a pubertásblokkolókat annak, aki ezt szeretné. A pubertásblokkolók olyan gyógyszerek, amelyek megállítják a tested változását

– szól az oktatóvideó szövege.

Nemcsak a republikánusok, hanem az állam demokrata kormányzója, Phil Murphy is kritizálta a kiszivárgott óravázlatot a Fox News kérdésére, bár ő inkább azon az alapon, hogy ennek a nyitott szemléletnek az erőltetése csak további megosztottságot eredményez.

Az ötödikeseknek szóló óravázlatok között egy olyan is van, amely a pubertás és a szexuális anatómia témáját járja körül szintén egy animációs kisfilm segítségével. A Maszturbáció: Teljesen normális című klipben azt mondja a narrátor a gyerekeknek, hogy a „napi néhány alkalommal” történő önkielégítés „fizikailag biztonságos módja a szexuális érzések kifejezésének”.

A videó lányoknak szóló párjának is hasonló az üzenete: ebben a klipben az önkielégítésről úgy beszélnek, mint „a stressz levezetésének módjáról”.

Az ötödikesek egy másik animációs videót is láthatnak Egyébként mi a szerelem? címmel, amely a szexuális orientáció témáját járja körül.

Bár sokan már nagyon fiatalon tisztában vannak a szexuális irányultságukkal, ebben a korban is gyakori, hogy zavarban vannak a gondolataik és érzéseik azzal kapcsolatban, hogy kit találnak vonzónak. Sőt, előfordulhat, hogy azonos nemű és ellenkező nemű emberekre gondolsz, és bizonytalan vagy

– hangzik el ebben a videóban.

A Westfield Public Schools szóvivője azt reagálta a Fox megkeresésére, hogy a kiszivárgott anyagok nem számítanak hivatalos állami irányelvnek, a kiragadott videók pedig csak egy „egyszerű forráslistából” származnak.

Az Oktatási Tanács február 22-i ülésén tartott előadásunkban beszámoltunk a kerületnek az átfogó egészségügyi és testnevelési tanterv felülvizsgálatára irányuló munkájáról. A prezentáció tartalmazott egy mintalistát a New Jersey-i tanulási standardokhoz igazodó forrásokról, amelyeket figyelembe kell venni, amikor az iskolai körzetek az egészségügyi és testnevelési tanterv felülvizsgálatán dolgoznak

–  mondta Dr. Raymond González főfelügyelő, majd azt is hozzátette, hogy:

„A találkozón és az azt követő találkozókon világossá tettük, hogy ezek csak források – nem államilag előírtak –, és hogy a kerület jelenleg is dolgozik a tanterv kidolgozásán.”

Az állami iskolákba beiratkozott diákok New Jersey-szerte idén szeptember a második osztálytól kezdve kapnak ilyen szexuális felvilágosító és nemi identitással kapcsolatos leckéket, mármint ha a kiszivárgó anyagok ténylegesen is bekerülnek a mintatantervbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik