Szórakozás

Rácz Jenő hónapokig élt munkásszállón, buszjegyre is sajnálta a pénzt

RTL Klub
RTL Klub
Dániában egy Michelin-csillagos étteremben volt gyakornok, fizetést viszont nem kapott.

Rácz Jenőnek manapság nem kell a pénz miatt aggódnia. Jól menő éttermet vezet, illetve a Konyhafőnök című realityműsorban zsűrizik évek óta. A séf sora azonban nem ment mindig ilyen jól. 18 éves korában külföldre ment szerencsét próbálni, több országot is megjárt, amíg Dániában kötött ki. Egy három Michelin-csillagos étteremben kapott gyakornoki állást, ahol bár rengeteget tanult, fizetés nem járt a munkájáért.

Annyira spóroltam, hogy egy munkásszállón száltam meg hónapokig. Hatan-nyolcan laktunk egy szobában. Közös volt a fürdőszoba a folyosón. Jéghideg volt, sokszor a leheletemet lehetett látni

– mesélte Hajdú Péternek az Összezárva tegnap esti epizódjában.

A séf az összes megspórolt pénzét kivette a bankból, és az alsónadrágjába rejtette. A munkahelyére is minden nap gyalog ment, olyan drága volt a buszjegy.

Minden nap gyalogoltam a munkahelyre. 35-40 perces gyaloglás a mínuszokban. Nagyon drága volt a buszjegy.

Bár végül bejött neki az élet, a séf szerint az ő útja nem követendő példa, sokkal inkább mesebeli sztori. A kislányának például nem szánna hasonló sorsot, és ha fia születne, tőle se várná el, hogy feltétlenül a nyomdokaiba lépjen. Ami az apaságot illeti, Rácz Jenő hangsúlyozta, hogy szeretne minden teendőben segíteni a születendő kislánya körül, akiről a közösségi oldalain fog posztolni, reklámokhoz viszont sosem adná az arcát.

Szerinte a pénz nem minden, jelenleg például olyan boldog Magyarországon, hogy nem tudnának neki akkora összeget ajánlani, amivel külföldre lehetne csábítani.

A pénz nem motiváló eszköz. A motiváló eszköz önmagad vagy. Szart se ér a pénz, ha te nem vagy motivált ember, vagy nem vagy boldog

– magyarázta a séf, aki tisztában van azzal, hogy a pénz fontos tényező, de nem rúgna fel érte mindent.

A műsorban arról is beszélt, hogy kényelmetlenül érzi magát, ha vásárlás közben a rajongói megkörnyékezik. Ugyan lefotózkodik velük, ha azt kérik, de annak nem örül, amikor egyesek ölelésre vagy puszira vágynak.

Vannak, akik megölelnek vagy meg akarnak puszilni. Elképesztően kellemetlen, én nem akarok akkorában lenni. Én egy átlag szakmunkás vagyok a nap végén

– mondta Rácz Jenő, aki azt sem titkolta, hogy nincs érettségije, ugyanis sosem érezte annak hiányát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik