Szórakozás

Hat testvért fogadott örökbe a meleg pár

Így biztosították, hogy a gyerekek ne kerüljenek külön családba.

Steve és Rob Anderson-McLean 18 éve alkotnak egy párt. A két pennsylvaniai férfi 2013-ban házasodott össze Marylandben, akkor két fiút neveltek két korábbi házasságukból – Parker ma már 25, Noah 21 éves.

A Daily Mail cikkéből kiderül, hogy a (ma már) főállású apa és a vasúti mérnök 2019 májusában döntött úgy, hogy örökbe fogad hat testvért, hogy a gyerekeknek ne kelljen külön-külön családokhoz kerülniük. Az akkor 14 éves Carlos, Guadalupe (13), Maria (12), Selena (10), Nasa (9) és Max (7) 2017-ben került állami gondozásba, miután biológiai szüleik mellett elhanyagolásban és bántalmazásban volt részük.

A cikkben szóba kerül a Good Morning Americának adott interjú, amelyben visszaidézték az örökbefogadási ceremóniát. Steven elmesélte, hogy a ceremónia után Max azt kérdezte tőle, az apák visszavonhatják-e az örökbefogadást.

Biztosítanom kellett arról, hogy örökké a fiam lesz.

A gyerekek egy hét után is azt kérdezték, maradhatnak-e náluk örökre. Rob így nyilatkozott:

Úgy érzem, mintha az érzelmi kötelékeinket már évek óta építettük volna.

A család nemrég ellátogatott oda, ahol közös történetük elkezdődött: elmentek abba a bowling-terembe, ahol – 2018 júliusában – először találkoztak a gyerekekkel.

Magyarországon a törvények szerint azonos nemű párok nem házasodhatnak össze, csak egyikük indíthat örökbefogadást, még akkor is, ha bejegyzett élettársi kapcsolatban élnek. Ezt nehezítette meg a kormány azzal a törvénymódosítással, amelynek értelmében 2021. március 1. óta csak miniszteri engedéllyel fogadhatnak örökbe az egyedülállók.

Kapcsolódó
Dermesztő érzés, amikor közlik veled, hogy Novák Katalin dönt az életedről
Március 1-je óta csak a miniszter engedélyezheti az egyedül örökbe fogadni akaróknak, hogy lehet-e gyerekük ilyen módon. Homoszexuálisnak adtuk ki magunkat, és így érdeklődtünk, hogy milyen esélyeink vannak. A hangfelvételeink alapján nem sok jóra számíthatnak az azonos nemű párok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik