Szórakozás koronavírus

90-szer oltatta be magát Covid ellen, hogy kereskedni tudjon az oltási igazolványokkal

Marina Demidiuk / EyeEm (illusztráció)
Marina Demidiuk / EyeEm (illusztráció)
Két nap alatt másodjára jelent meg ugyanazon az oltóponton a keletnémet férfi, amikor tetten érték.

Egy 60 éves férfi állítólag több tucatszor beoltatta magát koronavírus ellen Németországban azzal a céllal, hogy az így kapott oltási igazolványokat meghamisítsa és továbbadja olyanoknak, akik oltásellenesek, mégis szeretnének oltási papírokkal rendelkezni – írja az AP a német dpa hírügynökség vasárnap kiadott híre alapján.

A kelet-németországi Magdeburg városából származó férfi, akinek nevét a német adatvédelmi szabályoknak megfelelően nem hozták nyilvánosságra, állítólag hónapokon át csinálta ezt, és akár 90 alkalommal is kaphatott koronavírus elleni védőoltást különböző szászországi oltóközpontokban, amíg a rendőrség ebben a hónapban el nem kapta.

A gyanúsítottat a szászországi Eilenburg egyik oltóközpontjában fogták el, amikor egymás után két napon is jelentkezett Covid-oltásra. A rendőrség több üres oltási kártyát foglalt le a gyanúsítottól és büntetőeljárást is indított az ügyben. A férfit végül nem vették őrizetbe, de oltási igazolványok jogosulatlan kiadása és okirat-hamisítás miatt nyomoznak ellene.

És egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a 90 adag vakcina milyen hatással volt a gyanúsított szervezetére.

A német rendőrség az elmúlt hónapokban számos razziát tartott oltási igazolványok hamisításával kapcsolatban, ugyanis sok vírustagadó van, akik szeretnének Covid-igazolványt szerezni, mert azt még mindig nagyon sok helyen megkövetelik Németországban– például az éttermekben, a színházakban és a munkahelyeken is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik