Szórakozás

A volt sztriptíztáncos több péniszt látott a bányában, mint a klubban

A parlament is foglalkozik az ausztrál bányákban tapasztalt szexuális zaklatási ügyekkel.

Egy volt sztriptíztáncosnő is előlépett, és beszélt az ausztrál bányákban terjedő szexuális zaklatásokról, mikor a visszaélések ügyében parlamenti vizsgálat indult.

Sasha Chambers hat éven át dolgozott a bányászatban gépkezelőként Nyugat-Ausztráliában, a felnőtt szórakoztatóiparról váltott erre. Azt mondja, a helyszíni munkán szerzett tapasztalatai, az ott elszenvedett tárgyiasítás sokkal rosszabb volt, mint bármi, amit az azt megelőző munkájában tapasztalt. A 60 Minutes című műsorban arról beszélt, a bányászatban több péniszt látott, mint a sztriptízklubban.

Soha nem voltam kitéve egy pénisz látványának sem szórakoztatóipari dolgozóként, nemhogy más iparágakban, miért van ez mégis máshogy a bányászatban?

– idézi a Daily Mail.

Azt mondja, ott, a sztriptízklubban volt arra lehetősége, hogy megelőzze az ilyen eseteket.

Sasha Chambers egy azon 200 korábbi bányászati női munkásból, akiknek beszámolóját ismeri Libby Mettam, az iparág szexuális visszaéléseit vizsgáló parlamenti bizottság vezetője.

Egy másik korábbi bányászati alkalmazott, Astacia Stevens arról beszélt, hogy ha egy nő az iparágon belül előléptetést akar, akkor le kell térdelnie.

Vagy igent mondasz, vagy nemet. Ha nemet, akkor olyan leszel, mint én, bajkeverőnek titulálnak, és nem jutsz semmire. Ha igent mondasz, megkapod a jutalmadat.

Stevens azt állítja, hogy több felettese is elővette neki a nemi szervét, és szexuális aktusra akarták rávenni. Egyik esetben azt mondta a főnöke neki, ha meg akarja szerezni a teljes munkaidős munkát, akkor térdre kell ereszkednie. Nemet mondott Stevens, mire a főnök megkeserítette az életét, üldözte, megszégyenítette, zaklatta. A nő panasszal élt a cégnél, de nem vizsgálták ki rendesen. Viszont kirúgták, és az ilyen helyeken feketelistára került.

Bronte Glass szintén az iparágban dolgozott. Egy alkalommal allergiás rohamot kapott, mire „orvosi utasításra” kénytelen volt bevenni öt erős nyugtatót. Tiltakozott, de több adagot is kapott a nap folyamán, mielőtt két férfi alkalmazott bement a szobájába és szexuálisan bántalmazták.

Nem tudtam megmozdulni, katatón állapotban voltam

– emlékszik vissza. Másnap beültették egy kocsiba, hat órán át mentek a repülőtérre, ahol felrakták a Perth-be tartó gépre. A mai napig nem tudja, miért távolították el a bányából. Panasszal élt az ilyen ügyeket is kezelő állami hivatalnál, de ott novemberben arra jutottak, hogy nem történt jogsértés.

Egy másik korábbi női dolgozó arról beszélt, hogy egy alkalommal elment pár italra a férfi munkatársaival. Visszament volna a szobájába, de az egyik férfi követte. Kérte tőle, hagyja egyedül, mire több másik férfi is megjelent. Bezárta magát előlük a fürdőszobájába, a férfiak pedig átnézték közben a holmiját. Mikor panaszt tett feletteseinél, azok azt mondták, ő hibázott, és jobban gondolja át, mielőtt férfi kollégáival alkoholt fogyasztana.

A parlamenti vizsgálat eredményét várhatóan április 28-án mutatják be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik