Szórakozás

Gyurta Dániel Ukrajnában segítette a rászorulókat, elborzasztotta, amit a határon látott

Karancsi Rudolf / 24.hu
Karancsi Rudolf / 24.hu
Szörnyű volt látnia, milyen körülmények között várják az ukránok, hogy átjuthassanak a biztonságot jelentő Magyarországra.

Harmadik hete zajlik már az orosz-ukrán háború, melynek eseményeit élőben követjük a 24.hu-n. A rászorulókat világszerte igyekeznek támogatni, a magyar hírességek közül is sokan kiveszik a részüket a segítségnyújtásból.

Kapcsolódó
Az oroszok lebombáztak egy iskolát, sikerült kiszabadítani Melitopol polgármesterét
Percről percre közvetítjük a háború legfontosabb történéseit.

Gyurta Dániel a napokban a határon járt, át is ment Ukrajnába, hogy a bajbajutottakon segítsen az Ökumenikus Segélyszervezet tagjaként. Mint mondja, a körülmények szörnyűek arrafelé, ezért az ismerősei körében is igyekszik terjeszteni, mennyire fontos mindenfajta segítség.

Lehetett látni ott a határon azokat az embereket, akik a 30-40 órás út után gyakorlatilag étel és víz nélkül, mosdó nélkül várakoztak, és szerettek volna átjutni a biztonságot jelentő országunkba. Ebben próbáltunk segíteni. Szörnyű volt látni, hogy az emberek mellékhelyiség nélkül várakoztak. (…) Szörnyű volt látni, ahogy a családok az autó hátsó ülésén vagy éppen a szabadban pelenkázták a babákat

– mondta a Reggeliben az olimpiai bajnok úszó, aki a segélyszervezettel egy mobilvécét is felállított az ukrajnai oldalon, ahol az emberek várakoztak.

Abszolút azt tudom mondani, hogy az a fajta jelenlét, ami ott engem fogadott, azt már a hírekben lehetett látni és olvasni, de személyesen jelen lenni szörnyű volt.

A műsorba az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója, Gáncs Kristóf is elkísérte a sportolót, aki egyébként 8 éve dolgozik már együtt a szervezettel. Gáncs hangsúlyozta, hogy tényleg minden segítség jól jön, nem árt viszont tájékozódni, hogy hol, mire van a legnagyobb szükség. Szerinte a háború el fog még húzódni, az igazi nehézség pedig azután következik majd, hogy az országban abbamarad a puskaropogás.

Hasonló körülményekről mesélt egyébként nemrég Puskás Peti is, aki Záhonyba ment el segíteni. Amikor a látottakról beszélt, egy ponton el is sírta magát.

Kapcsolódó
Puskás Peti elment segíteni Záhonyba, sírva beszélt arról, amit a vasútállomáson tapasztalt
Az énekest letaglózta a férfiak nélkül érkező családok és a körülmények látványa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik