Szórakozás

Egy brit boltvezető elárulta, miért villámkezűek az Aldi pénztárosai

Az Aldi pénztárosai legendásan gyorsak, és ez nem véletlen, árulja el a cég egyik brit boltvezetője.

Matthew Lesky, egy brit Aldi üzletvezetője nem csak a magánéletébe, de munkahelye titkaiba is beavatja követőit a TikTokon. A fiatal férfi két videóban magyarázta el, miért olyan gyorsak a cég pénztárosai – írja a LadBible című brit bulvárportál.

A nagysebességű pénztáraknak több magyarázata is van. Egyrészt a cég folyamatosan méri a pénztárosok teljesítményét. A dolgozók minden egyes műszak végén megkapják a statisztikáikat, melyeken mindig javítani akarnak.

@matthewlesky Have you had an #Aldi employee whip food at you? 😂 #retail #Alditiktok #essentialworker #OurType #fyp #manager #aldiusa ♬ Lofi - Domknowz

A titok másik oldala a dolgozók tréningje. A betanulás alatt az összes pénztáros megtanulja mindkét kézzel, a lehető leggyorsabban elhúzni a szkenner felett az árut, aztán pedig, miután naponta többezerszer ismétlik a mozdulatot, nagyon belejönnek.

Lesky elismeri, hogy a módszernek vannak hátrányai, a pénztárosokat néha nagyon magával ragadja a versenyszellem, és vadul górálni kezdik az árut, de azt mondja, ez olyasmi, amin a cég folyamatosan dolgozik.

@matthewlesky Reply to @lifewithrena the more you know! #speed #Aldi #Alditiktok # retail #manager #DoPacSun #NoNuanceNovember #fyp ♬ Locket - Oui Lele

A boltvezető végül elárulja, az Aldi pénztárosai nem sportból villámkezűek: a gyorsaság a cég üzletpolitikájához tartozik. Minél gyorsabb egy pénztáros, annál több vevőt tud kiszolgálni ugyanannyi idő alatt, a cégnek így kevesebb pénztárost kell felvennie, így spórol a bérköltségen, a megmaradt pénzt pedig arra fordítja, hogy alacsonyabban tartsa az árakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik