Szórakozás

Az ukrán származású Mila Kunis a háborúról: Úgy érzem, mintha kitépték volna a szívem egy részét

Gennadi Avramenko / Epsilon / Getty Images
Gennadi Avramenko / Epsilon / Getty Images
Hétévesen hagyta el Ukrajnát, attól kezdve nem azonosult az országgal – amíg február 24-én ki nem tört a háború.

Mila Kunis az ukrajnai Csernovicban született, hétéves volt, amikor a szüleivel az Egyesült Államokba költöztek. A színésznő saját elmondása szerint mindig is büszke amerikainak tartotta magát, nem azonosult Ukrajnával. Egészen addig, amig ki nem tört a háború, ekkor ugyanis kijelentette, hogy sosem volt büszkébb a származására. Férjével hárommillió dollárral támogatták a rászorulókat, a nevük alatt futó gyűjtésen pedig 30 millió a cél, amiből több mint 20 millió össze is jött már.

Kapcsolódó
Mila Kunis megtörte a csendet az orosz-ukrán háború kapcsán
Férjével együtt nagyszabású adománnyal támogatták Ukrajnát, és tovább emelnék a tétet.

Kunis a minap interjút is adott a történtek kapcsán, amiben elmondta, hogy élete egyik legfurcsább érzése tört rá, amikor megtudta, hogy a szülőhazájában háború dúl.

Mindig is amerikainak éreztem magam. Az emberek azt mondták, ó, olyan kelet-európai vagy. Én meg úgy voltam vele, hogy inkább LA-i! Aztán megtörtént ez, és nem tudom kifejezni vagy megmagyarázni, ami rám tört, de hirtelen olyan volt, mintha a szívem egy részét kitépték volna. Nagyon furcsa érzés volt

mondta a Conversations Above the Noise című műsorban.

A színésznő számára bár eddig irreleváns volt a származása, a napokban Ashton Kutcherrel közös gyerekeiket is leültette, és elbeszélgetett velük arról, hogy félig amerikaiak, félig pedig ukránok. A műsorban hangsúlyozta, hogy a történtekért nem szabadna elítélni az orosz embereket, és el kellene felejteni a „ha nem vagy velünk, akkor ellenünk vagy” mentalitást.

Nem hiszem, hogy ez Oroszország népe. Másokat is arra bátorítok, hogy inkább abból a perspektívából nézzek a dolgot, hogy »ez a hatalmon lévő emberek műve, nem maguké az embereké«

–  magyarázta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik