Szórakozás

Tizennyolc évesen, takarítónőként kezdett, harmincnégy éves korára többszáz fős céget épített

Westend61 / Getty Images
Westend61 / Getty Images
Rachael Flanagan azért adta fel korán a tanulmányait, mert megbukott az üzleti tanulmányok vizsgáján. Tizennyolc évesen nem volt jobb ötlete: vödröt és felmosót vett magának, majd takarítani kezdett. A következő tizenhat év során felépített egy olyan vállalkozást, amelyik egy év alatt négy és félmillió fontot (több mint kétmilliárd forintot) jövedelmezett neki.

A 34 éves Rachael Flanagan tradicionális acélgyári-munkás családba született, Walesben. A középiskolában átlagos tanuló volt, de üzleti ismeretekből megbukott. Azt mondja, azért, mert ahelyett, hogy a kérdésekre válaszolt volna, két órát szöszmötölt egy képzeletbeli cég üzleti tervének felvázolásával. A bukás miatt nem mehetett egyetemre, de úgy döntött, ahelyett, hogy ezen bánkódna, inkább elindítja a saját vállalkozását – írja a Mirror című brit lap.

Az összes barátom azt hitte, megbolondultam, amikor megtudták, hogy míg ők mind egyetemre mennek, belőlem takarítónő lesz.

Rachaelnek nem volt túl sok kezdőtőkéje. Csak egy műanyag vödröt és felmosót tudott venni, még saját porszívóra sem futotta, ezért adta vállalkozásának a Mrs Buckét nevet. Arra épített, hogy potenciális megrendelők biztosan szívesebben választanak majd egy fiatal nőt, mint egy idősebb férfit, aki egész életében takarított.

Magánházakban kezdett, heti 60-70 órát dolgozott, de sokat tanult.

Az első sikeres döntése pedig az volt, hogy amikor az egyszemélyes vállalkozása elég nagyra nőtt, elkezdett embereket felvenni és kitanítani. Ez új szintre emelte a vállalkozást, melyet egyre többen ismertek és kerestek. Ma már több intézménynek is dolgozik, az ő cége felelős például a cardiffi Wales Millenium Stadion takarításáért.

Miután Rachael elnyerte egy fiatal brit vállalkozók számára kiírt díjat, felhagyott azzal, hogy ő maga is takarítson, inkább a cége fejlesztésére koncentrált, mely ezután üstökösként fejlődött. Rachael 2014-ben Károly walesi herceg meghívására elmehetett a 2014-es NATO-csúcstalálkozóra, melyen az akkori amerikai elnök, Barack Obama is részt vett. Később pedig kétszer is találkozhatott Davis Cameron akkori brit miniszterelnökkel a Downing street 10-ben.

A Mrs Buckét 2021-ben zárta eddigi legsikeresebb évét. A cég, melyben már több mint háromszázhúsz ember dolgozik, négy és félmillió fontot termelt.

Rachael nem csak elképesztő üzleti sikereket ért el, de a magánélete is boldogan alakult. Volt katonai kommandós, jelenleg férfiak mentális egészségével foglalkozó férjét 19 éves korában ismerte meg, egy házibulin. Két gyerekük van, az ötéves Sophia és a kétéves Spencer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik