Szórakozás

2000 kilométert vezet a parkettás, hogy kimenekítse ukrán feleségét és macskáját

Getty Images
Getty Images
A férfi rohan a feleségéhez, ahogy csak tud.

Öt országon át, 200 kilométert levezetve siet feleségért, az 51 éves Anastasiáért a 65 éves Steve Lucas, hogy kimenekítse Kijevből, ahol a nő ötödik emeleti lakása folyamatosan rázkódik az oroszok bombázásától és rakétáitól – számolt be róla a Daily Mail.

Pár hete a férfi már kérte nejét, hogy próbáljon meg eljutni Lengyelországba, de a nő maradni akart, egészen péntekig.

Küldött nekem egy fotót a látképről, mindenhol tüzek égtek, az út túloldalán álló épület is lángokban állt, és azt mondta a lakása folyamatosan remeg. Rémült volt, és kétségbeesetten el akart jönni

– mondta a férfi a lapnak. A nő óvóhelyre nem akart költözni, mert tartott attól, hogy közben kifosztják a lakását.

A barátja azt mondta neki, hogy valahányszor fut az óvóhelyre, holttesteket kerülget az úton, és ő (a feleség) ezt képtelen volt megtenni.

A nő végül egy taxis segítségével eljutott a kijevi vonatállomásig, ahová vitte magával a macskáját is, nem akarta magára hagyni. Vonattal aztán sikerült Anastasiának eljutni a biztonságosabb Lvivbe.

A parkettásként és részmunkaidős szakácsként dolgozó férfi péntek reggel indult útnak walesi otthonából, hogy aztán a lengyelországi Korczowánál átlépjen Ukrajnába, és odaérjen feleségéhez, aki egy idegen házában húzta meg magát addig.

Lucas és neje öt évvel ezelőtt ismerte meg egymást, mikor a férfi Ukrajnában dolgozott. Nem sokkal később összeházasodtak a nő szülőfalujában. A nő ennek ellenére nem költözhetett ki a férfivel Nagy-Britanniába vízumproblémák miatt. A férfi pár hetente kiutazott a nőhöz, de jött a koronavírus-járvány, amikor csaknem egy évig nem láthatták egymást.

A terv most az, hogy visszamegyünk Nagy-Britanniába, és meglátjuk, meg tudjuk-e oldani a vízumát. Csak abban reménykedünk, hogy nem lesz semmi probléma, mikor visszamennénk Doveren keresztül.

Lucas majdnem 24 órán át vezetett, mikor éjszakára megállt Lengyelországban.

Állandóan kávézok, hogy tovább tudjak menni és most már majdnem ott vagyok. Alig várom, hogy lássam és megölelhessem.

A háborúról szóló hétfői közvetítésünket itt találja.

Kapcsolódó
Pozitív fejleményekkel ért véget a tárgyalások harmadik köre, újabb szankciókon dolgozik az EU
Percről percre közvetítjük az ukrajnai háború tizenkettedik napját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik