Szórakozás

Anfisa Bulgakova: Folyamatosan figyelem a telefonom, hogy tudjam, még életben van a férjem

RTL Klub
RTL Klub
Tudom, hogy az orosz ember nem ilyen, nem öl – mondja Szerhij Sztahovszkij felesége.

Szerhij Sztahovszkij 19 éves pályafutását idén januárban, az Australian Open selejtezőjében elszenvedett veresége után zárta le. Az ukán teniszező legnagyobb győzelmét 2013-ban, Wimbledonban aratta, amikor a második fordulóban megverte Roger Federert. A visszavonult sportoló a napokban önként jelentkezett a tartalékosok közé.

Kapcsolódó

Sztahovszkij felesége, az orosz származású Anfisa Bulgakova a Fókuszban beszélt arról, hogy a háború már 2014 óta zajlik a két ország között, és szomorúnak tartja, hogy az emberek csak most kapták fel a fejüket.

Szeretném, hogy az emberek most megértsék, hogy Putyin nem egyenlő Oroszországgal. Ezt mindenki fogja fel! Az elmúlt húsz év során az orosz nép nem választotta meg ezt az elnököt. Az elnök saját magát választotta meg

– mondta a műsorban, hozzátéve, hogy 2014 óta rengeteg házasság ment tönkre ukrán és orosz felek között, ők azonban a férjével túllendültek ezen, szerinte a politikát sosem szabadna belekeverni egy kapcsolatba, hiszen a történtek miatt nem az orosz nép, hanem a kormány a hibás.

Óránként figyeli, hogy a férje elérhető volt-e a cseten, illetve a lokációját is nyomon követi, ezzel igyekszik nyugtatni magát. Előfordult viszont, hogy egyszer egy hálózati hiba miatt az alkalmazás nem találta a teniszező tartózkodási helyét.

Két napja reggel kettőkor eltűnt a lokáció. Angolul oda volt írva, hogy nem található. Én nem tudom, hogy nem állt le a szívem azon nyomban. Nagyon megijedtem, de valószínűleg hálózati probléma volt. Folyamatosan, non-stop figyelem a telefonomat, hogy… magamat nyugtassam, hogy még életben van

A történtekről egyelőre nem beszél közös kisgyerekeiknek, ugyanis sem magát nem érzi erre késznek, sem pedig őket nem szeretné megrémíteni azzal, hogy elmondja, hol van az apjuk, és hogy fogalma sincs, mikor fog visszajönni.

Szerhij Sztahovszkij azt mondja, szerinte 30 napig tud fennállni a háborús helyzet, Anfisa Bulgakova viszont úgy véli, ezt megfogják hosszabbítani, ha végül tényleg eddig eltartanak a harcok. Elmondta, hogy bár az orosz emberek rettegnek a megtorlástól, milliók özönlenek az utcára, hogy a háború ellen tüntessenek.

Tudom, hogy az orosz ember nem ilyen, nem öl. Azokat a katonákat irányítják, azok a katonák nem tudják, hogy mire mentek

– tette hozzá a teniszező felesége, akinek bár könny már nem igen maradt a szemében az elmúlt napok történései után, jelenleg arra törekszik, hogy mindenben segítse a férjét és az ukrán népet, amiben csak tudja.

Szerhij Sztahovszki egyébként jelenleg Kijevben segíti az embereket és folyamatos tájékoztatást ad a médiumoknak. Felesége reméli, hogy a háborúnak hamarosan vége lesz, és a férjének végül nem kell majd fegyvert fognia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik