Szórakozás

Véletlenül elküldte a szexvideóját 200 diáknak, ezért függesztettek fel egy ohiói tanárnőt

Karl Tapales / Getty Images (illusztráció)
Karl Tapales / Getty Images (illusztráció)
Vagy mellényomott, vagy feltörték a mobilját, így a névjegyzékében lévő összes középiskolai tanulóhoz eljutott a felvétel, amelyen a barátjával látható intim helyzetben.

Felfüggesztettek az állásból egy ohiói tanárnőt, miután 200 középiskolai diákjának is elküldte véletlenül az állítólagos szexvideóját az Apple készülékek AirDrop funkcióját használva – írja a New York Post.

Az intim felvétel – amelyen állítólag a pedagógus és barátja szerepelnek – a tanárnő a mobiltelefonján volt, munkahelye, a Ginn Academy nevű clevelandi fiúiskola diákjaihoz pedig február 7-én jutott el. A WKYC helyi hírcsatorna szerint ezt követően február 15-én az iskola igazgatója rendőrségi feljelentést tett.

Az incidensben érintett, tanár, akinek a személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra,  jelenleg nem számít gyanúsítottnak, de a clevelandi rendőrség szexuális bűncselekményekkel foglalkozó egysége megkezdte a nyomozást – közölték a hatóságok a cleveland.com-mal.

Thomas Ott, a tankerület szóvivője azt mondta, hogy a pedagógust „eltávolították” az iskolából, és a vizsgálat lezárásáig nem is fog diákokkal dolgozni.

A tanárnő állítólag elismerte a videó létezését, és azt is, hogy a mobiltelefonján tárolta azt, de azt állította, hogy senkinek sem küldte el AirDroppal a felvételeket. Egy kiberbiztonsági szakértő az egyik helyi médiumnak azt mondta:

lehetséges, hogy a pedagógus telefonját feltörték.„Ha valaki hozzáférne egy őrizetlenül hagyott telefonhoz, akkor elég könnyen megszerezhetné ennek a telefonnak a jelszavát is” – vetette fel Alex Hamerstone, a TrustedSec információbiztonsági tanácsadó csoporttól, majd így folytatta: „Ha valakinek rossz szándékai vannak, és ha ez a valaki hozzáfér egy telefonhoz, az lesz az első dolga, hogy átnézi a képeket, megnézi, hogy van-e privát mappája, és megnézi, mi van benne.”

A szülők azonban felháborodtak az erotikus AirDrop miatt, és szerintük mindegy is, hogy véletlen volt-e.

„Szülőként ez megdöbbentő. Úgy érzed magad tőle, mintha gyomorszájon vágtak volna” – mondta a Fox 8-nak egy felháborodott apuka, Ken Trump, majd azzal folytatta, ez azért különösen aggasztó, mert egy olyan személyről készült intim felvételekről van szó, akire a gyerekek példaképként tekintenek. Szerinte nem számít hogy feltörték-e a tanárnő telefonját vagy sem, mert a felvételnek eleve nem lett volna szabad léteznie.

Közben a Clevelandi Tanárok Szakszervezete a következő nyilatkozatot adta ki:

A kerülettel kötött kollektív szerződésünk olyan eljárást ír elő, amely a tagjainkat, a tankerületet és a diákokat is védi, amikor a tagokat érintő vádak merülnek fel. Az eljárás során a tagunkkal és a tankerülettel is együtt fogunk működni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik