Szórakozás

Kevesen tudják, de Mila Kunis és Milla Jovovich Ukrajnához kötődik

Chris Weeks / Getty Images for Burberry - Pascal Le Segretain / Getty Images
Chris Weeks / Getty Images for Burberry - Pascal Le Segretain / Getty Images
Nem egyformán ragaszkodnak a gyökereikhez.

Csütörtök hajnalban Oroszország Vlagyimir Putyin elnök utasítására teljes körű támadást indított Ukrajna ellen. A kirobbanó háború híre hamar bejárta a világsajtót, szakértők, politikusok és hírességek egyaránt beszélnek az eseményekről, vagy fejezik ki együttérzésüket.

Kapcsolódó
Csernobilt is elfoglalták az oroszok, Biden szerint Putyin megfizet ezért a háborúért
Moszkva háborút indított Kijev ellen. Az oroszok három irányból vezénylik a támadást. Orbán Viktor elítélte az orosz katonai fellépést, a külügy berendelte az orosz nagykövetet. Az uniós vezetők este tanácskoznak. Sokan tartanak a magyar határ felé. A budapesti orosz nagykövetség előtt több ezren tüntettek. Percről percre követjük az eseményeket.

Kevesen tudják, de a Fekete hattyú színésznője, Mila Kunis és a Kaptár sztárja, Milla Jovovich is Ukrajnában született. Egykori hazájukhoz azonban nem egyforma módokon kötődnek.

Milla Jovovich Kijevben született, ötéves volt, amikor a családja Londonba költözött, majd végül Los Angelesben telepedtek le. A színésznő 2014-ben segítő kezet nyújtott a kijevi erőszak áldozatainak. Facebookon fejezte ki támogatását, és mindenkit biztosított afelől, hogy a pénzbeli adomány sem marad el a részéről.

Nincs kedvem a politikához, de minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a tehetetleneken segítsek, ne pedig a fegyvereseken. Mindig oda tettem a pénzemet, ahol az emberek megsegítéséről volt szó, és jobb, ha elhiszitek, hogy rá fogok jönni, mit tehetek személyesen az ukrajnai erőszak áldozataiért

– hangzott a színésznő posztja, aki kijelentette, hogy bármi legyen is a harc oka, az, hogy ártatlan emberek vesznek oda, az tagadhatatlan és elfogadhatatlan.

A zsidó származású Mila Kunis csernovici lakosként látta meg a napvilágot, szüleivel és testvérével az antiszemitizmus elől menekültek az Amerikai Egyesült Államokba, amikor hétéves volt. A színésznő ekkor minden kapcsolatot megszakított az országgal, ahol gyerekkora egy részét töltötte, annak idején a kijevi tüntetésekre sem volt hajlandó reagálni.

Száz interjúban beszéltem arról, hogy Amerikába költöztem. Ez a lehető leghétköznapibb téma, olyan, mint minden bevándorló története. Tudom, mi a következő kérdésed, úgyhogy hagyjuk ki. Meg fogod kérdezni, hogy mit gondolok arról, ami most Ukrajnában zajlik. Az, hogy 7 éves koromig ott éltem, nem jelenti azt, hogy Ukrajnával azonosulok

mondta a színésznő.

Kunis később arról is beszámolt, hogy amikor Budapesten forgatta A kém, aki dobott engem című filmet, a férje felajánlotta neki, hogy elmehetnének Ukrajnába megnézni a szülőfaluját. Mivel a színésznő a szüleit is szerette volna elvinni, megvárta, amíg ők is Budapestre érkeztek, a magyar fővárosból pedig már együtt utaztak el Csernovicba. Egykori otthonukba azonban nem mehettek be, az ott lakó ugyanis becsapta az ajtót az orruk előtt.

A helyi lakosság egyébként nem találta szimpatikusnak a színésznő Ukrajnához való hozzáállását, egyikük például kijelentette, hogy az antiszemitizmusról szóló beszéde értelmetlen és sértő, hiszen ők azóta is népes zsidó közösségben élnek.

A ma kirobbant háborúról egyelőre egyik színésznő sem fogalmazott meg gondolatokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik