Szórakozás

Új rekord: 90 pólóban futotta le a félmaratont

A kanadai férfi egy fagyos futóversenyen állította be a nem hivatalos rekordot, szóval hiába volt rajta ennyi póló, biztos nem volt tőle melege.

Egy edmontoni futó, David Eliuk nem hivatalosan új világrekordot állított fel vasárnap, amikor a Hypothermic Half Marathon résztvevőjeként közel száz darab pólót viselt egyszerre. Bár a Guinness Rekordok Könyve megfigyelői nem voltak jelen, így teljesítményét nem is veszik nyilvántartásba, a futó elmondása elmondása szerint a jelenlegi hivatalos rekord ebben a kategóriában 76 póló.

Fájt, de nagyszerű érzés, hogy végeztem. Csodálatos csapat állt mögöttem.

mesélte a futó megkönnyebbülve a verseny után a kanadai Global News riportjában, majd így folytatta: „Nem hivatalosan kilencvennek fogjuk nevezni – tehát tisztességesen megdönti a rekordot –, és remélhetőleg ez sokáig állni fog.”

A félmaraton azonban nem ment teljesen zökkenőmentesen, a sok póló szorítása miatt ugyanis Eliuk bal karja az első két kilométer megtétele után elkezdett zsibbadni. A futó egyébként nagyjából öt hónapot készült a versenyre, és a pólók mennyiségét is fokozatosan növelte, kéthetente mindig egy tucattal.

Arra a kérdésre, hogy miért csinálta ezt, azt válaszolta, szerette volna emlékeztetni az embereket arra, hogy teljesen oké, ha szeretnének egy kicsit szórakozni.

Annyi minden történik most a világban, ami nem túl jó. Ha ez a 100 pólót, 90 pólót viselő futó a környéken mosolyt csal valakinek a szemébe, valakinek jobbá teszi a napját, és valakit megnevettet, akkor én megtettem a magam kis részét

– fejtette ki a férfi, aki ha mást nem is, Henry nevű fiát biztosan inspirálta, hiszen a fiú maga is felült a dilivonatra, és célul tűzte ki magának, hogy megdöntsön egy másik, réteges öltözködéshez köthető rekordot.

Henry szeretne az a rekorder lenni, aki a fél perc alatt a legtöbb pár zoknit tudja egymás után a lábára húzni, amihez elmondása szerint legalább 19 pár zoknit kell egyszerre felhúznia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik