Szórakozás

Közel kétmilliárd forint értékű gyémántot lopott Lulu Lakatos, de alig százezer forintnak megfelelő összeget kell visszafizetnie

Mtropolitan Police
Mtropolitan Police
Több mint négymillió font (közel kétmilliárd forint) értékű gyémántot lopott el egy londoni ékszerboltból a hatvan éves Lulu Lakatos. A román származású, francia nőt elfogták ugyan, de az ékkövek nem kerültek elő.

A Franciaországban, Saint-Brieuc-ben élő, hatvan éves Lulu Lakatos 2016 márciusában sétált be a London egyik legelegánsabb negyedében, Mayfairben működő Boodles ékszerboltba. Azt mondta, Annának hívják, drágakőszakértő és egy vagyonos orosz ügyfele megbízásából szeretne megvizsgálni néhány gyémántot – írja a BBC.

A 4,2 millió fontot (majdnem 1,8 milliárd forintot) érő drágakövek egy lakattal zárható erszényben voltak. Lakatos egy ügyes trükkel közönséges kavicsokra cserélte ki őket, amíg az ékszerbolt elnöke, aki vele volt, az állítólagos orosz vevővel beszélt telefonon. Az immár kavicsokkal teli erszény másnapig, az orosz vevő átutalásának megérkeztéig, visszakerült az ékszerbolt páncélszekrényébe.

A csere után Lakatos kisétált a boltból, majd néhány perc múlva a drágaköveket átadta egy másik nőnek, egy nemzetközi bűnszervezet tagjának. Minderre csak másnap derült fény, amikor az ékszerboltban felfedezték a cserét, és megnézték a biztonsági kamerák felvételeit. A bűnözők akkor azonban már messze jártak, a lopás után három órával elhagyták az Egyesült Királyságot.

Amikor elfogták, Lulu Lakatos összes fellelhető vagyona az a 293 euró (valamivel több mint százezer forint) volt, amit a tárcájában találtak. A hatóságok eddig összesen ennyi pénzt tudtak visszaszerezni a közel kétmilliárd forintos ékszerrablásból, a gyémántok sohasem kerültek elő.

Lulu Lakatos azzal védekezett, hogy nem ő vett részt a rablásban, hanem a húga, Liliana Lakatos, aki nem sokkal a bűntény elkövetése előtt ellopta tőle az útlevelét. Lulu azt mondta, a húga mindezt nem sokkal azelőtt vallotta be neki, hogy 2019 októberében meghalt autóbalesetben, Romániában – írja a LadBible című brit bulvárlap.

Lulu Lakatost öt és félév börtönbüntetésre ítélték az ékszerrablásért. Jelenleg egy brit börtönben ül, de valószínűleg hamarosan átszállítják majd Franciaországba, ahol korábban többször elítélték már lopásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik