Szórakozás koronavírus

Válni akar, mert a férje beoltatta magát harmadszor is – árulta el a kötelező oltás ellen tüntető nő egy híradónak

Hagen Hopkins / Getty Images
Hagen Hopkins / Getty Images
„Őszintén szólva komolyan azt hiszem, hogy meg fog halni” – mondta az új-zélandi oltási szabályok ellen tiltakozó feleség, akinek a szavait egy helyi tévé örökítette meg.

Ahogy a világ számos más pontján, úgy Új-Zéland fővárosában, Wellingtonban is napok óta tüntetnek a koronavírus terjedését szándékozni megakadályozó szigorú szabályok ellen. A kötelező oltás fenti képen is látható új-zélandi ellenzői között pedig akadt egy nő, aki azt mondta az egyik országos tévécsatorna 1 News című híradójának, hogy elhagyja a férjét, aki aznap vette fel az emlékeztető oltását.

Elhagyom a férjemet. Ma kapta meg az emlékeztetőt. Elment. Semmi közöm hozzá

fogalmazott az asszony a Daily Mail szerint, majd így folytatta:

Őszintén szólva komolyan azt hiszem, hogy meg fog halni.

A rövid interjú az új-zélandi parlament közelében készült, ahova kedden érkeztek meg a kötelező oltást ellenző kanadai kamionosok szabadságkonvoján felbátorodó kivik, akik a fenti felvétel tanúbizonysága szerint is rengetegen vannak. A várost megbénító konvoj több ezer autóból, kamionokból és rengeteg motorkerékpárból áll.

Új-Zélandon már közel két éve szigorú járványügyi korlátozások vannak érvényben. A különböző korlátozások és a nemzetközi határzár hatékonyan segítettek abban, hogy a fertőzések és a halálozások száma alacsonyan maradjon. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy az ötmilliós országban ötvenhárom koronavírussal összefüggő halálesetet és körülbelül tizennyolcezer fertőzöttet regisztráltak – írtuk pár napja a BBC beszámolója alapján.

A lap azt is hozzátette, hogy bár a közvélemény-kutatások szerint a korlátozások egyre nagyobb ellenérzést váltanak ki az új-zélandiakban, a szigorú szabályokat bevezető Jacinda Ardern miniszterelnök úgy véli, a tüntetők egy marginális kisebbséget alkotnak, ezért nem is szándékozik együttműködni velük.

A kanadai kamionosok megihlették az új-zélandi oltásellenes tüntetőket
Az új-zéldandi miniszterelnök a tiltakozókat marginális kisebbségnek nevezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik