Szórakozás

Egy spanyol bárban hagyta a fogsorát egy brit turista, 11 év után küldték neki vissza

Jose A. Bernat Bacete / Getty images (illusztráció)
Jose A. Bernat Bacete / Getty images (illusztráció)
A 63 éves férfi nagyon meglepődött, mikor visszakapta a protézist, amit a túl sok italtól egy kukába hányt. Mi meg azon lepődtünk meg, hogy egyáltalán emlékszik rá, hogyan hagyta el.

A manchesteri Stalybridge-ben élő Paul Bishop nemrégiben egy csodálatos történet főszereplője lett. Pontosabban nem ő, hanem rég elveszettnek hitt műfogsora – egy protézis, melyről még a BBC is beszámolt.

Az egész 11 évvel ezelőtt kezdődött, amikor Bishop a spanyolországi Benidormban nyaralt, ahol egyik este túlzásba vitte a ciderezést, és hánynia kellett. A kukában azonban nem csak a férfi gyomrának tartalma landolt, hanem a fogsora is. A kalandozásra induló fogak egy szeméttelepen kötöttek ki, majd a spanyol hatóságok kezében, akik megvizsgálták a protézisen található DNS-t.

A mintavétel és a vizsgálat után pedig be is azonosították Bishopot, és visszaküldték neki régi fogsorát, amire már egészen biztosan nem fente a fogait ekkor.

A férfi azt mondta, teljesen „elképedt és megdöbbent”, amikor visszakapta régi protézisét.

Legurítottam a maradék ciderem, ami úgy döntött, inkább feljön. És a kuka volt a legközelebb hozzám. Amikor a következő bár felé vettük az irányt, a barátom odafordult hozzám, és megkérdezte, hol vannak a fogaim

– elevenítette fel a görbe estét a BBC North West Tonightnak Bishop, aki az egészet hihetetlennek tartja. Ahogy az is hihetetlen, vagy legalábbis megdöbbentő, hogy ő egyáltalán emlékszik annak a kalandos estének a részleteire, amikor elhagyta a fogsorát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik