Szórakozás

Játékokat lopott a macska, hogy megajándékozza a szomszédokat

Eric Hacke / Getty Images
Eric Hacke / Getty Images
Új környékre költözött egy ausztrál házaspár. Az első napok egyikén meglátogatta őket egy macska, aki azután szinte mindennap visszatért. Később kiderült, hogy valahányszor látogatóba érkezett, mindig vitt magával ajándékokat is.

Kay McCall és a férje tavaly költöztek új házba az ausztráliai Brisbane közelében fekvő Ferny Hillsben. Egy nap egy barátságos vörös macska ugrott be a kerítésükön, hogy megnézze magának az új szomszédokat. Kay és a férje simogatták egy kicsit a cicát, aki ezután szinte naponta beugrott hozzájuk – írja az ausztrál ABC News.

Nem sokkal később a házaspár fura dolgokba botlott az udvaron. Találtak zoknikat, gyerekpólókat és rengeteg játékot, főként babákat és plüssfigurákat. Hamar kiderült, hogy ezeket a macskabarátjuk hordja hozzájuk.

A macska ajándékai rövid idő alatt úgy megszaporodtak, hogy nem fértek el a házaspár kerti asztalán. Kay és a férje ekkor fotót készítettek a „kalózmacskáról” és a játékokról, a képeket pedig megosztották egy Facebook-csoportban, hátha valaki felismeri elveszettnek hitt személyes tárgyait.

Voltak, akik a macskát ismerték fel, és közölték, hogy hozzájuk is vitt már ajándékokat, mások pedig a tárgyakért jelentkeztek. Végül sikerült megtalálni a macska gazdáit is. Kiderült, hogy a kis tolvajt Johnnynak hívják és három éves. Bár a családja tudott róla, hogy hajlamos galibát okozni, képtelenek voltak bezárva tartani őt, mert mindig módot talált a szökésre.

Decemberre a gazdik feladták, és elkezdtek új otthont keresni Johnnynak. A kalózmacskát egy olyan család fogadta be, amelyikben több állat is él, és amelyik meg tudja oldani, hogy a kandúr ne kóboroljon el többet. Mivel a Johnny nem hallgatott a nevére, a Star Wars-rajongó új családja új nevet adott neki, immár Kylonak hívják.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik