Szórakozás

Álmában ismerte be, hogy bűncselekményt követett el, férje azonnal feljelentette

A feleség hárommilió forintnak megfelelő összeget emelt le egy kerekesszékes nő bankkártyájáról.

Anthony Fort különös módon tudta meg, hogy felesége, Ruth több ezer fonttal megkárosított egy kerekesszékes nőt. A nő álmában ismerte be a tettét, férje pedig nem mérlegelt, feljelentette.

A Daily Star azt írja, hogy a pár 2010 szilveszterén házasodott össze, egy lancashire-i faluba költöztek, Ruth pedig részmunkaidős gondozónői állást vállalt.

2018 augusztusában az egyik este elhoztam Ruthot a munkából. Elmondta, hogy aznap elvitte a gondozóház egyik lakóját vásárolni. Azt is megemlítette, hogy a nő kerekesszékben ül, és hogy 98 ezer font van a bankszámláján

– mondta Fort, aki ekkor még nem fogott gyanút.

Novemberben Mexikóba mentek nyaralni, felesége pedig két kézzel szórta a pénzt. Amikor férje kérdőre vonta, azt mondta, hogy a rokonai adtak neki költőpénzt a nyaralásra.

Egy hónappal később arra ébredt az egyik este, hogy felesége álmában valamilyen pénzről és lopásról motyog. Megnézte a nő pénztárcáját, amiben rengeteg pénz és a gondozott bankkártyája is ott volt. Ezután rögtön hívta a rendőröket.

Ahogy a felesége felébredt, elmondta neki, mit talált, a nő pedig mindent beismert.

Szeretem őt, de tudtam, hogy nincs más választásom, mint feljelenteni

– mondta a férfi.

A nőt letartóztatták, első tárgyalása 2021 februárjában volt, ahol elismerte, hogy két hónap alatt összesen 7200 fontot (kb. 3 millió forint) emelt le a nő kártyájáról.

16 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, emellett kötelezték arra, hogy részt vegyen egy drog rehabilitációs foglalkozáson.

A nő azonban kétszer nem jelent meg, és egyszer a felügyelőjével való találkozásra sem ment el, ezért a múlt héten ismét bíróság elé kellett állnia.

A nő mindent beismert, de a bíró beleegyezett, hogy ad neki egy utolsó esélyt.

Hathetes házi őrizetet rendelt el nála, reggel 7 és este 7 között nem szabad elhagynia az otthonát, és figyelmeztette, hogy, ha még egyszer megszegi az előírásokat, életbe lép a börtönbüntetése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik