Szórakozás

Szégyellje magát! Ha tehetném, börtönbe küldeném – mondta a bíró a 72 éves rákbeteg férfinak, mert rendezetlen volt a kertje

WDIV-TV
WDIV-TV
Majd azt is hozzátette a michigani bírónő, hogy ha tehetné, akkor börtönbe küldené azért, ahogyan kinéz a kertje.

Egy michigani bírónő hétfőn leszidott egy 72 éves férfit, miután az elmondta neki, hogy azért nem tudja rendben tartani a kertjét, mert rákos, és a kezelések miatt nagyon legyengült.

A Business Insider által is bemutatott szóváltásról készült videón hallható, hogy a michigani Hamtramckban élő, 72 éves Burhan Chowdhury nehezen kapott levegőt, miközben Alexis G. Krot bírónőnek magyarázta a helyzetét.

„Szégyellje magát” – mondta Krot a videón, majd azzal folytatta, hogy ha börtönbüntetést is adhatna az idős férfinak, akkor azt is megtenné. Ezután helybenhagyta a korábbi 100 dolláros (mai árfolyamon 31 ezer forintos) bírságot, majd felhívta Chowdhuryék figyelmét, hogy tegyék rendbe a családfő portáját.

A férfi fia, a 33 éves Shibbir Chowdhury, aki az apjával együtt jelent meg a Zoomon lebonyolított meghallgatáson, próbálta tisztázni a helyzetet: először úgy, hogy a kert már nincs is olyan rossz állapotban, mint a képen. Majd mikor ez nem jött be, ő is megemlítette apja védelmében, hogy nagyon beteg, és a szervezete le van gyengülve. Ugyanis sem a rákot, sem a rák elleni kezelést nem viseli túl jól az apja szervezete.

Látja azt a fényképet? Ez szégyenletes. Szégyenletes. A szomszédoknak nem kellene ezt nézniük

– fakadt ki mégis a bírónő.

Shibbir Chowdhury a videó megjelenése után a Washington Postnak azt is elmondta, hogy édesapjánál 2019-ben diagnosztizáltak nyirokcsomórákot, valamint, hogy ő általában segíteni szokott a szülei udvarának rendben tartásában, de tavaly nyáron, amikor a fenti, bíróságon is bemutatott felvétel készült, három hónapig Bangladesben volt, és senki nem végezte el a munkát helyette.

Hazatérve szembesült vele, hogy amíg távol volt, az apja több büntetést is kapott a ház kertjének lesújtó állapota miatt. A fiatalabb Chowdhury azt is hozzátette, hogy megdöbbentette a bírónő reakciója a helyzetre:

Azt mondta apámnak, aki beteg, hogy börtönbe kellene mennie. Ez nevetséges. Nem lehet egy 72 éves embert börtönbüntetésre ítélni azért, mert nem takarított ki egy kertet.

Persze a felháborodása ellenére a megbírságolt férfi fia már be is fizette a bírságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik