Szórakozás

Kilenc színes bőrű modell pózol a brit Vogue címlapján

British Vogue
British Vogue
Nagyot újított a magazin.

Meglepő, de annál komolyabb újítással jelentkezett ma a Vogue brit száma. A magazin címlapján csupa színes bőrű modell szerepelt, és nem is véletlenül kaptak helyet a borítón.

A Vogue a közösségi oldalain is megosztotta a címlapfotót, Instagramon a következő szöveggel jelent meg:

Reflektorfényben a modellek új generációjával a divat végre magáévá teszi azt, ami valóban globális. A címlapon látható kilenc modell egy folyamatban lévő szeizmikus eltolódás jelképe, amely az SS22 kifutópályákon egyre hangsúlyosabbá vált; tele vannak sötét bőrű modellekkel, akiknek afrikai öröksége Szenegálon, Ruandán, Szudánon és Nigérián át egészen Etiópiáig terjed. Egy iparág számára, amelyet régóta kritizáltak a sokszínűség hiánya, valamint az Eurocentrikus lencsén keresztül látott szépségstandardok állandósítása miatt, ez a változás jelentőségteljes.

A bejegyzés alatt egyébként meglehetősen vegyes volt a fogadtatás az internetezők részéről. Amíg egyesek csodálatukat fejezték ki, másoknak szemet szúrt, hogy a modellek egyike sem a természetes hajkoronáját viselte a fotózáson, ami pedig a ruhájukat illeti, többen jelezték, hogy talán valami élénkebb szín szerencsésebb választás lehetett volna.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

British Vogue (@britishvogue) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik