Szórakozás

Egy testvérpár 74 év után találkozott újra Pakisztánban, videón a viszontlátás megható pillanatai

A testvérek a gyarmati India 1947-es felosztása óta nem találkoztak személyesen, de most újra megölelhették egymást.

Muhammad Siddique és Habib alias Shela, akik mindketten a nyolcvanas éveikben járnak, 1947-ben váltak el egymástól, amikor a brit uralom véget ért Indiában, és az ország két független régióra – Indiára és Pakisztánra – oszlott.

Az emberiség történetének egyik legnagyobb népvándorlása során 1947-ben legalább 20 millió ember kényszerült elhagyni otthonát, míg az India és Pakisztán közötti vízumot azóta is nehéz megszerezni. A területfelosztás után Shela a határ indiai, míg Siddique a pakisztáni oldalán nőtt fel.

A két testvér azonban a pakisztáni Kartarpurban újra találkozott, miután Habib az indiai Pandzsáb Phullanwal körzetéből elutazott, hogy találkozzon a pakisztáni Faisalabadban élő öccsével, Saddiqkal – írja a Daily Mail helyi sajtóértesülések alapján.

Szívmelengető felvételek mutatják azt a pillanatot, amikor a két férfi meglátta egymást a két ország közötti vízummentes határátkelőn, a Kartarpur folyosón, amely 2019-ben nyílt meg.

A megható pillanatokat megörökítő klip második felében az idős testvérek örömkönnyekben törnek ki a nagy találkozás hatására, miközben szorosan átölelik egymást. Ezután az egyik fivér azt mondja a másiknak:

Ne sírj, ne aggódj, végre újra együtt vagyunk ennyi év után, ne sírj!

A találkozó után a helyi média beszámolói szerint Habib megdicsérte a Kartarpur folyosót, amiért az segít újraegyesíteni a hozzájuk hasonlóan régóta külön élő családokat.

Az 1947-es indiai függetlenségi törvény véget vetett a 200 évig tartó brit uralomnak, és a nemzetet vallási viszályok közepette hindu többségű Indiára és muszlim többségű Pakisztánra osztották.

A Pakisztán és India közötti utazáshoz általában nehéz vízumot szerezni, a Kartarpur folyosót is azért vezették be, hogy az indiai szikh zarándokok meglátogathassák vallásuk alapítójának kegyhelyét, amely Pakisztánban található – eleveníti fel a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik