Szórakozás

Rejtélyes kísértethajót találtak Thai-öbölben

Egy kísérteties, elhagyott hajóra bukkantak kilométerekre a thaiföldi partoktól. A nyolcvan méteres hajón egy lélek sem volt, nem volt rajta rakomány, és papírjai sincsenek.

A Chevron olajvállalat egyik tengeri fúrótornyának munkásai bukkantak rá egy nyolcvan méteres, magányosan sodródó hajóra január 10-én éjjel a Thai-öbölben – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

Az elhagyatott hajót fegyveres haditengerészek vizsgálták át, de semmit sem találtak, amiből kiderülhetett volna, hogy a hajó honnan jön, merre tartott, vagy hová lett a személyzete. Az egyetlen nyomot a jármű orrára, kínai írásjelekkel felfestett név jelentette. A név alapján találtak egy tulajdonost, aki azonban nem reagált megkeresésekre.

A thai haditengerészet kikötőbe akarta vontatni a magányos hajót, ám az január 9-én viharba keveredett elsüllyedt. A hajó a parttól 28 tengeri mérföldre, 18 méteres mélységben fekszik az öböl fenekén. Egy közel egy kilométer szélességű olajfoltot hagyott maga után, melyet kordonnal vettek körül a hatóságok.

A tulajdonost felszólították, hogy 15 napon belül szállíttassa el a roncsot a helyszínről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik