Szórakozás

Monogramjával jelölte meg betegei máját, nem praktizálhat többé

Törölték az orvosi nyilvántartásból a brit orvost.

Simon Bramhall elismerte, 2013-ban két alkalommal is argonsugaras gépet használt transzplantált betegei májának aláírására, mikor egy birminghami kórházban dolgozott – írta a BBC.

Egyik betegnek sem okozott fizikai sérülést, de lelkit igen. A 4 centi nagyságú kezdőbetűket egy másik orvos fedezte fel, miután a Bramhall által átültetett szerv úgy egy héttel a műtét után nem működött rendesen.

Az orvos „szakmai arroganciából” tehetett így a törvényszék szerint, 2017 decemberében el is ismerte a tettét.  A következő évben 10 ezer font (mai értékén 4,2 millió forint) megfizetésére kötelezték.

2020 decemberében emellett öt hónapra felfüggesztették szakmája gyakorlásától, de aztán felülvizsgálták a döntést, akkor újra engedélyezték neki a praktizálást, mint hogy nem az alkalmasságáról van szó, képes a betegei ellátására, ő is elismerte, „hülyeséget” csinált. Most hétfőn azonban újabb meghallgatást tartottak, ahol arról volt szó, hogy bár fizikai problémát nem okozott egyik esetben sem tette, az egyik páciens „komoly érzelmi sérüléseket” szenvedett.

Ott azonnal újra felfüggesztették, 28 napja van Bramhallnak fellebbezni a döntés ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik