Szórakozás

Csoda: lezuhant a kisbabát szállító mentőhelikopter, de senkinek sem esett komoly baja

YouTube / NBC Philadelphia
YouTube / NBC Philadelphia
Négy emberrel a fedélzetén kényszerleszállást hajtott végre és ripityára tört egy helikopter Philadelphiában. Csodával határos módon senki sem sérült meg súlyosan a balesetben.

Egy két hónapos kislánnyal a fedélzetén, a pennsylvaniai Chambersburgből, egy philadelphiai kórházba tartott egy mentőhelikopter január 11-én, kora délután.

A repülés harminchetedik percében a gép veszíteni kezdett a magasságából, annak ellenére, hogy sebessége nem csökkent – írja az NBC Philadelphia.

A következő tíz percben, bár a sebességét sikerült némileg növelni, a helikopter háromezer lábnyit (914,4 métert) süllyedt. A pilótának nem volt más választása, mint megpróbálni a lehető legkisebb kárt okozva letenni a gépet.

A helikopter Philadelphia egyik nyugati, sűrűn lakott részén, egy templom mellett landolt, majd felborult és darabokra tört. Csodával határos módon, közben nem szakadtak le elektromos vezetékek, a helikopter nem ütközött neki oszlopoknak, fáknak, épületeknek, vagy más járműveknek.

A gép fedélzetén a pilóta, a személyzet egy másik tagja, egy nővér, és a két hónapos kislány utazott. Egyikük sem szenvedett súlyos sérüléseket, a babát ráadásul sikerült időben kórházba szállítani. A helikoptert üzemeltető cég vizsgálja, hogy mi okozhatta a problémát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik