Szórakozás

Új állást ajánlanak az Uber-sofőrnek, aki hotelszobát bérelt egy fiatal lánynak, amikor nem tudta hazavinni

Twitter
Twitter
Egy hóviharban próbált meg hazaszállítani egy tizenéves lányt egy Uber-sofőr az Egyesült Államokban. Amikor rájött, hogy nem fogja tudni teljesíteni a fuvart, mindent megtett, hogy biztonságban tudja fiatal utasát.

DaVante Williams, részmunkaidős Uber-sofőr január 3-án hajnali kettőkor vett fel egy tizenéves lányt a Union pályaudvaron, Washington DC-ben. Az utas haza szeretett volna jutni a fővárostól mintegy 250 kilométerre fekvő, virginiai Williamsburgbe, de a vonata nem tudott elindulni a rossz időjárási körülmények miatt – írja a CNN.

A 32 éves Williams elvállalta a lány hazaszállítását, de alig tettek meg 30 kilométert, a sofőr látta, hogy bajban vannak. A térségben hóvihar tombolt, ami miatt közel 80 kilométeres kocsisor torlódott fel az autópályán. A sofőr megpróbált alternatív útvonalat keresni, de onnan rendőrök fordították vissza kidőlt fák és leszakadt elektromos vezetékek miatt.

Williams étellel, itallal kínálta a lányt és kérdezgette, hogy érzi magát. Bár az utas azt mondta, jól van, amikor a szüleivel beszélt telefonon, a sofőr hallotta a hangján, hogy kimerült és aggódik. Az autóban nem voltak takarók, és üzemanyag sem volt elég ahhoz, hogy hosszú órákon át menjen a fűtés, ezért Williams úgy döntött, visszafordulnak.

A férfi azonban nem akarta visszavinni a lányt a pályaudvarra, és ott a sorsára hagyni. A saját pénzéből hotelszobát bérelt az utasnak, és megígérte neki, hogy amint a körülmények lehetővé teszik, érte megy és hazaviszi. Mindezt megbeszélte telefonon a lány szüleivel, akik egyetértettek vele, hogy ez a lehető legjobb megoldás.

Williams jól döntött: sok autós több mint 24 órára az autópályán rekedt, a hóviharban.

Reggel nyolcra értek oda egy megfelelő szállodához. A lányért később a család egyik barátja ment el, és hazavitte. Amikor este fél kilenc tájban hazaért, a lány üzenetet küldött Williamsnek, és megköszönte, amit érte tett.

Amikor az Uber értesült a kalandos fuvar részleteiről, kifizették Williamsnek az összes költségét, beleértve a szállodai szoba árát is. Megköszönték a férfinak a helytállását, majd beszámoltak az esetről cég Twitter-oldalán. „Nem minden hős visel köpenyt” – írták.

Miután a történet napvilágot látott, Williams állásajánlatot kapott az Uber egyik versenytársától, az Altotól. Vezető pozícióban szeretnék alkalmazni a férfit, aki arra képezné ki a sofőröket, hogy hogyan bánjanak az ügyfelekkel.

Williams hálás a lehetőségért, de azt mondja, egyelőre a részletek egyeztetése zajlik, hiszen főállásban ingatlan-kezelőként és ingatlanügynökként dolgozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik