Szórakozás

14 év után került elő az elkóborolt macska

Elsát a mikorchipjének köszönhetően sikerült azonosítani.

Hazatért egy macska, aki éppen akkor tűnt el, amikor Gordon Brown átvette a miniszterelnöki posztot Nagy-Britanniában – írja a Daily Mail.

Ruth Armstrong kedvence, Elsa 2007-ben, kétéves korában szökött el a leicestershire-i Hinckleyben található házból. A nő a lapnak elmesélte, hogy nagyon meglepődött, amikor néhány hete felhívták egy közeli állatorvosi rendelőből, hogy megkerült a macskája.

Kiderült, hogy Elsa egy ipari területen lakott, mindössze 1,5 kilométerre korábbi otthonától, a gyári munkások adtak neki enni és inni. A macska beteg lett, elvitték az állatorvoshoz, ahol kiderült, hogy rákos daganat van az egyik lábában.

A mikrochipnek köszönhetően sikerült azonosítani Elsát, ezután keresték meg a gazdáját.

Mivel más macskáim is vannak, azt mondtam, hogy biztos, hogy nem az enyémet találták meg, mert mindannyian otthon vannak

– mondta Armstrong.

Később ugrott be neki, hogy lehet, hogy Elsára gondoltak. Amikor elmondták neki, hogy róla van szó, a nő teljesen ledöbbent. Elmondása szerint csak arra tudott gondolni, hogy min mehetett keresztül a macska az utóbbi 14 évben.

Armstrongnak otthon öt macskája és négy kutyája van, de természetesen örült Elsának. Elmondta, hogy amíg a macska fel nem épül, távolt tartja a többi állattól, és biztos benne, hogy nem fog újra elszökni.

Nem megy el. Ő lesz világ legjobban elkényeztetett házi macskája

– mondta Armstrong.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik